Paradicsomos, mozzarellás kuszkuszsaláta: segíti a fogyást, sokáig eltelít, és még finom is
A kuszkuszt még főzni sem kell, így kezdők is bátran próbálkozhatnak ezzel a salátával. Keverhetsz bele friss fűszereket, zöldségeket is.

paradicsomos-mozzarellas-kuszkuszsalata
Ez is érdekelhet

Tavaszindító Vásárlási Maraton! (x)

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

A tavaszi divat legnőiesebb darabja a bőrhatású kabát: az egész öltözéket sikkessé teszi, ha így viseled »

Elképesztő, mit tesz a bőrrel napi 4 pohár zöldséglé! Leteszteltük a hatását »

Párizs egy angol miatt lett a divat fővárosa: a franciák szívesen letagadnák »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kuszkuszsaláta önmagában is kitűnő fogás, de húsos ételek mellé köretként is bevetheted. Magas rost-, vitamin- és tápanyagtartalma miatt is érdemes időről időre beiktatni az étrendedbe. A kuszkuszt nem kell megfőznöd, csak forró vízzel leönteni. A húslevest leveskockával is helyettesítheted. A mentás öntet még üdébbé varázsolja a salátát. 

Paradicsomos, mozzarellás kuszkuszsaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg paradicsom
  • 15 dkg kuszkusz
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl húsleves
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 0.5 bögre borsó
  • 2 szál menta
  • 1 fej lilahagyma
  • mozzarella
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húslevest forrald fel, húzd le a tűzről, öntsd le vele kuszkuszt, és lefedve hagyd állni öt-hét percig, amíg a kuszkusz megdagad. A borsót párold meg, ha mirelitet használsz, a mikróba is beteheted egy-két percre.

Az öntethez keverd össze az ecetet, az olívaoalajat, az aprított mentát. A paradicsomot darabold fel, és szeleteld fel a mozzarellát. Rakd egy tálba, tedd hozzá a felkarikázott lilahagymát és a borsót. Locsold meg az öntettel, sózd, borsozd, és forgasd össze. 
Kedvenc zöldségeidet bulgurral is dúsíthatod, és biztos lehetsz benne, hogy a saláta eltelít. 

Ezt is szeretjük