Paradicsomos, mozzarellás kuszkuszsaláta: segíti a fogyást, sokáig eltelít, és még finom is
A kuszkuszt még főzni sem kell, így kezdők is bátran próbálkozhatnak ezzel a salátával. Keverhetsz bele friss fűszereket, zöldségeket is.

paradicsomos-mozzarellas-kuszkuszsalata
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Fátyol nélkül is mutatós frizurák menyasszonyoknak: megdobják a haj volumenét »

A dzsungeltrend idén sok meglepetést tartogat: a Dolce & Gabbana új szintre emelte a nőies szafaristílust »

Karcsúsítja a derekat, feszesíti a hasfalat: 20 perc otthoni torna elmászó kontúrok ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kuszkuszsaláta önmagában is kitűnő fogás, de húsos ételek mellé köretként is bevetheted. Magas rost-, vitamin- és tápanyagtartalma miatt is érdemes időről időre beiktatni az étrendedbe. A kuszkuszt nem kell megfőznöd, csak forró vízzel leönteni. A húslevest leveskockával is helyettesítheted. A mentás öntet még üdébbé varázsolja a salátát. 

Paradicsomos, mozzarellás kuszkuszsaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg paradicsom
  • 15 dkg kuszkusz
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl húsleves
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 0.5 bögre borsó
  • 2 szál menta
  • 1 fej lilahagyma
  • mozzarella
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húslevest forrald fel, húzd le a tűzről, öntsd le vele kuszkuszt, és lefedve hagyd állni öt-hét percig, amíg a kuszkusz megdagad. A borsót párold meg, ha mirelitet használsz, a mikróba is beteheted egy-két percre.

Az öntethez keverd össze az ecetet, az olívaoalajat, az aprított mentát. A paradicsomot darabold fel, és szeleteld fel a mozzarellát. Rakd egy tálba, tedd hozzá a felkarikázott lilahagymát és a borsót. Locsold meg az öntettel, sózd, borsozd, és forgasd össze. 
Kedvenc zöldségeidet bulgurral is dúsíthatod, és biztos lehetsz benne, hogy a saláta eltelít. 

Ezt is szeretjük