Paradicsomos, mozzarellás kuszkuszsaláta: segíti a fogyást, sokáig eltelít, és még finom is
A kuszkuszt még főzni sem kell, így kezdők is bátran próbálkozhatnak ezzel a salátával. Keverhetsz bele friss fűszereket, zöldségeket is.

paradicsomos-mozzarellas-kuszkuszsalata
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kuszkuszsaláta önmagában is kitűnő fogás, de húsos ételek mellé köretként is bevetheted. Magas rost-, vitamin- és tápanyagtartalma miatt is érdemes időről időre beiktatni az étrendedbe. A kuszkuszt nem kell megfőznöd, csak forró vízzel leönteni. A húslevest leveskockával is helyettesítheted. A mentás öntet még üdébbé varázsolja a salátát. 

Paradicsomos, mozzarellás kuszkuszsaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg paradicsom
  • 15 dkg kuszkusz
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl húsleves
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 0.5 bögre borsó
  • 2 szál menta
  • 1 fej lilahagyma
  • mozzarella
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húslevest forrald fel, húzd le a tűzről, öntsd le vele kuszkuszt, és lefedve hagyd állni öt-hét percig, amíg a kuszkusz megdagad. A borsót párold meg, ha mirelitet használsz, a mikróba is beteheted egy-két percre.

Az öntethez keverd össze az ecetet, az olívaoalajat, az aprított mentát. A paradicsomot darabold fel, és szeleteld fel a mozzarellát. Rakd egy tálba, tedd hozzá a felkarikázott lilahagymát és a borsót. Locsold meg az öntettel, sózd, borsozd, és forgasd össze. 
Kedvenc zöldségeidet bulgurral is dúsíthatod, és biztos lehetsz benne, hogy a saláta eltelít. 

Ezt is szeretjük