Paradicsom és mozzarella: ezt a 3 módszert nem ismerted az elkészítésre
A népszerű paradicsomos mozzarella is lehet még finomabb!

paradicsomos-mozzarella
beauty and style
Top olvasott cikkek

A paradicsom és a mozzarella kettőséből nem csak ízletes salátát készíthetsz. Ránthatod, mártogathatod és nyársra is tűzheted. Bárhogy is készíted, nem hiányozhat mellőlük a bazsalikom és az olívaolaj. Ezekkel a variációkkal bárkit lenyűgözhetsz.

Mielőtt rántod, a mozzarella tetejét vágd be, a belsejében készíts egy mélyedést, majd töltsd bele a paradicsomot, a sonkát és a bazsalikomot. Panírozd be a hagyományos módon, és forró olajban süsd meg négy perc alatt.

A paradicsomos mozzarella melegszendvics tölteléke is lehet. Tedd egy alufóliára a pirítóst, kend meg olívaolajjal az egyik felét, fordítsd át, a másik felére pedig rakj pestót, paradicsomot, mozzarellát. A sajtra is kenhetsz zöldségszószt, fedd be egy pirítóssal, a tetejére is csepegtess olívaolajat. Tekerd a fóliába, és süsd meg.

Ínyenc nyársat és hozzá mártogatóst is készíthetsz egyszerűen és nagyon ötletesen. Egy tűzálló edényt pakolj tele mozzarellagolyókkal, öntsd fel annyi fehérborral, hogy ellepje. Kis lángon olvaszd fel, majd szórd meg szerecsendióval. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, tégy rá kockákra vágott szárított kenyeret, rakj mindegyikre olívaolajjal és bazsalikommal elkevert mozzarelladarabokat, majd süsd meg a sütőben. Szúrj nyársra egy paradicsomot, tedd rá a megsült kenyérkockát, és  mártogasd a sajtszószba.

Ezt is szeretjük