Könnyű paradicsomos leveles pite: érett, lédús paradicsom kerül a tetejére
A paradicsomos leveles pite pillanatok alatt elkészülő, nyári harapnivaló.

Bolti leveles tésztából édes és sós sütiket egyaránt pillanatok alatt készíthetsz. Ez a nyári harapnivaló érett, lédús paradicsommal megpakolva készül, és a friss bazsalikomlevelek sem hiányozhatnak róla. Készítheted reggelire, vacsorára, vagy akár a nyaralás alatt is.
Paradicsomos leveles pite
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg tejföl
- 3 paradicsom
- 1 csomag leveles tészta
- 1 hagyma
- 1 marék friss bazsalikom
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tejfölt keverd el a fokhagymaporral és frissen őrölt borssal. A paradicsomot és a hagymát vágd karikákra.
A leveles tésztát, ha szükséges, olvaszd ki, és nyújtsd téglalap alakúra. Ha nem fagyasztottat vásároltál, csak tekerd le. Kend meg a fokhagymás tejföllel, rakd ki a paradicsom- és hagymaszeletekkel, és told 200 fokos sütőbe 15-20 percre, amíg a tészta ropogósra sül. Mikor kész, szórd meg a tetejét friss bazsalikommal.
A spenót és a feta is tökéletes lehet a leveles tésztás piték tetejére.
Ínyenc spenótos, fetás mini piték: leveles tésztából villámgyorsan elkészül
Legyen szó vendégváró fogásról vagy csak egy gyors uzsonnáról, az egyszerű, mégis ízletes spenótos-fetás mini piték mindig nagy sikert aratnak.
ElolvasomKép: misuma / Getty Images