Paradicsommal sült, kakukkfüves csirkemell: grillen és sütőben is elkészítheted
Könnyű, ízletes, diétás csirkét süthetsz édes, lédús paradicsommal és friss kakukkfűvel.

paradicsomos-kakukkfuves-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült csirke mindig nyerő, legyen az hétvégi ebéd, hétköznapi vacsora vagy akár ünnepi összejövetel. Ha olajos páccal bolondítod meg, nem lesz száraz és unalmas. A fűszeres keverék a zamatos paradicsomot is feldobja, és külön köret már nem is kell a húshoz. A fogás nagy előnye, hogy kevés kalóriát tartalmaz, ilyen formában a diétába is beilleszthető. 

Paradicsommal sült, kakukkfüves csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 ág kakukkfű
  • 1 citromlé citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, majd törölgesd szárazra, és sózd be. Az olajat keverd össze a citromlével, a zúzott fokhagymával, borssal, és kend be vele a húst. Fedd le, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. Pihentetés után a csirkemelleket rendezd zsiradékkal kikent tepsibe. Rakd a húsokat körbe a megmosott paradicsommal, és öntsd le a maradék páclével. Dobj a mellekre kakukkfüvet, és told előmelegített sütőbe. 
Süsd a húst 180 fokon 35-40 percig, közben forgasd át. Grillen oldalanként öt-hét perc alatt sül át a csirkemell. A paradicsomnak még kevesebb időre van szüksége ahhoz, hogy megpiruljon.
A csirkemellhez még több friss zöldséget is rakhatsz, így is laktató és ízletes ebéd lesz.

Ezt is szeretjük