Paradicsomos csirkeszárnyak ropogósra sütve, fűszeresen: az utolsó falatig leszopogatod

A fűszeres, paradicsomos szósz fenségessé teszi az olcsó csirkeszárnyat, és gondoskodik arról, hogy ne száradjon ki a sütőben.

Paradicsomos csirkeszárnyak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkeszárnyat sokan lenézik, mások pedig egyenesen odavannak érte. Amerikában különösen imádják. Ha megkóstolod paradicsomos, fűszeres páccal, te is elköteleződsz mellette. Kívül ropogósra sül, belül finom omlós lesz, ráadásul alig van vele munka. Ha teheted, néhány órára rakd a hűtőbe, hogy még jobban átjártják a csodás ízek. Ha szereted a csípős ételeket, chilit is rakhatsz a paradicsomos szószba.

Paradicsomos csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkeszárny
  • 20 dkg paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat mosd le, itasd le róluk papírtörlővel a nedvességet, és sózd be. Keverd össze a paradicsompürét a borssal, a zúzott fokhagymával, a cukorral és a zöldfűszerekkel. Kend be vele a csirkeszárnyakat. figyelj, hogy mindenhol befedje a szósz. 

A húst rakd zsiradékkal kikent tepsibe, locsolj alájuk kevés vizet, fóliázd le, és előmelegített sütőben süsd 45-50 percig. Amikor a hús megpuhul, könnyen beleszalad egy hegyes kés vagy hústű, vedd le róla a fóliát, és süsd szép pirosra. Többször ellenőrizd, mert könnyen megég.
Ha a csípőset és az édeset együtt is szereted, ezek a ropogós BBQ-csirkeszárnyak a kedvenceid lesznek. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük