Paradicsomos csirkeszárnyak ropogósra sütve, fűszeresen: az utolsó falatig leszopogatod
A fűszeres, paradicsomos szósz fenségessé teszi az olcsó csirkeszárnyat, és gondoskodik arról, hogy ne száradjon ki a sütőben.
A csirkeszárnyat sokan lenézik, mások pedig egyenesen odavannak érte. Amerikában különösen imádják. Ha megkóstolod paradicsomos, fűszeres páccal, te is elköteleződsz mellette. Kívül ropogósra sül, belül finom omlós lesz, ráadásul alig van vele munka. Ha teheted, néhány órára rakd a hűtőbe, hogy még jobban átjártják a csodás ízek. Ha szereted a csípős ételeket, chilit is rakhatsz a paradicsomos szószba.
Paradicsomos csirkeszárnyak
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkeszárny
- 20 dkg paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál cukor
- bors
- só
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat mosd le, itasd le róluk papírtörlővel a nedvességet, és sózd be. Keverd össze a paradicsompürét a borssal, a zúzott fokhagymával, a cukorral és a zöldfűszerekkel. Kend be vele a csirkeszárnyakat. figyelj, hogy mindenhol befedje a szósz.
A húst rakd zsiradékkal kikent tepsibe, locsolj alájuk kevés vizet, fóliázd le, és előmelegített sütőben süsd 45-50 percig. Amikor a hús megpuhul, könnyen beleszalad egy hegyes kés vagy hústű, vedd le róla a fóliát, és süsd szép pirosra. Többször ellenőrizd, mert könnyen megég.
Ha a csípőset és az édeset együtt is szereted, ezek a ropogós BBQ-csirkeszárnyak a kedvenceid lesznek.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept