Paradicsomos csirkeszárnyak ropogósra sütve, fűszeresen: az utolsó falatig leszopogatod
A fűszeres, paradicsomos szósz fenségessé teszi az olcsó csirkeszárnyat, és gondoskodik arról, hogy ne száradjon ki a sütőben.

paradicsomos-csirkeszarnyak
Ez is érdekelhet

Tavaszindító Vásárlási Maraton! (x)

5 tipp, hogy hogyan lendítsd fel a szépségszalonod forgalmát! (x)

„A természetben értjük meg, kik vagyunk” – Grecsó Krisztián író az Erdei Vándortáborokról (x)

Bettina fejlődése végre beindult (x)

beauty and style

Füstös cicaszem a szezon csúcstrendje: így készítsd el a sztárok kedvenc sminkjét »

Szupernőies, de rém egyszerű frizura rövid hajú koszorúslányoknak: ez a minikonty percek alatt elkészül »

Mintha retusálná a fáradtság nyomait, és láthatatlan a bőrön: multifunkciós, hidratáló alapozót teszteltetünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkeszárnyat sokan lenézik, mások pedig egyenesen odavannak érte. Amerikában különösen imádják. Ha megkóstolod paradicsomos, fűszeres páccal, te is elköteleződsz mellette. Kívül ropogósra sül, belül finom omlós lesz, ráadásul alig van vele munka. Ha teheted, néhány órára rakd a hűtőbe, hogy még jobban átjártják a csodás ízek. Ha szereted a csípős ételeket, chilit is rakhatsz a paradicsomos szószba.

Paradicsomos csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg csirkeszárny
  • 20 dkg paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat mosd le, itasd le róluk papírtörlővel a nedvességet, és sózd be. Keverd össze a paradicsompürét a borssal, a zúzott fokhagymával, a cukorral és a zöldfűszerekkel. Kend be vele a csirkeszárnyakat. figyelj, hogy mindenhol befedje a szósz. 

A húst rakd zsiradékkal kikent tepsibe, locsolj alájuk kevés vizet, fóliázd le, és előmelegített sütőben süsd 45-50 percig. Amikor a hús megpuhul, könnyen beleszalad egy hegyes kés vagy hústű, vedd le róla a fóliát, és süsd szép pirosra. Többször ellenőrizd, mert könnyen megég.
Ha a csípőset és az édeset együtt is szereted, ezek a ropogós BBQ-csirkeszárnyak a kedvenceid lesznek. 

Ezt is szeretjük