Paradicsomos csirkesaláta joghurtos-majonézes mártással: behűtve még jobban esik

A csirkés saláta paradicsommal ideális választás, ha könnyed, frissítő, de laktató fogásra vágysz.

Paradicsomos csirkesaláta receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkemellet sokféleképpen szeretjük, ropogós bundában kirántva, sütve, fetával és spenóttal töltve, sőt salátába is kerülhet. Ínycsiklandóbbá teheted aszalt paradicsommal, ropogós almával és zellerrel. Ha lapul maradék sült hús a hűtőben, azt is bátran felhasználhatod. Amennyiben fogyókúrázol, a majonézt el is hagyhatod az öntetből. A csirkesaláta kiváló főételnek, piknikre és szendvicsbe is. 

Paradicsomos csirkesaláta

Hozzávalók 4 személyre

A salátához

  • 2 db csirkemellfilé
  • 2 db szárzeller
  • 2 szál újhagyma
  • 1 alma
  • bors
  • aszalt paradicsom ízlés szerint
  • extra szűz olívaolaj

Az öntethez

  • 5 evőkanál joghurt
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
  • 1 ág bazsalikom a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd kisebb kockákra, és fűszerezd sóval, borssal. Kevés olívaolajon pirítsd a hús mindkét oldalát aranybarnára. Az almát, a zellert, az újhagymát vágd kisebb darabokra, majd a szárított paradicsommal együtt tedd egy nagyobb tálba. Rakd hozzá a csirkemellet is. 

 

A majonézt keverd össze a joghurttal és a citromlével, majd ízlés szerint adj hozzá sót, borsot. Öntsd a csirkés keverékre, óvatosan forgasd össze, és tedd a hűtőbe legalább egy órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor friss zöldfűszerekkel is megszórhatod, bazsalikommal biztosan nem fogsz mellé. 

Így készül a klasszikus Cézár-saláta: könnyed, mégis laktató ebéd

Felejtsd el a paradicsomot és a majonézes öntetet, az igazi Cézár-saláta ennél sokkal szerényebb, de tökéletes harmóniát alkotó alapanyagokból készül.

Elolvasom
Ezt is szeretjük