Paradicsommal és sajttal töltött csirkemell: így nem szárad ki a hús sütés közben

Ha megkóstolod ezt a paradicsommal, sajttal töltött, zsebes csirkemellet, soha többé nem akarod majd máshogy készíteni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha igazán finomat, egészségeset ennél, és kipróbálnál valami újat, ez a paradicsommal és sajttal töltött, tepsis csirkemell nyerő lehet. Jól jön a nyári di­é­tá­hoz, és biz­to­sítja a napi szük­sé­ges fe­hér­je­mennyi­sé­get. A paradicsom és a nyúlós mozzarella együtt csodás, de a spenótot se hagyd ki a húsból! 

paradicsommal-sajttal-toltott-csirkemell-recept

Paradicsommal, sajttal töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db csirkemell
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 bögre bébispenót
  • 8 levél bazsalikom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott spenótleveleket dobd forrásban lévő vízbe, és főzd három percig, majd szűrd le, csepegtesd le. A csirkemellet vágd éles késsel oldalról hosszában majdnem végig, és terítsd szét. Rakj mindegyik húsba egy szelet mozzarellát, spenótot és friss vagy aszalt paradicsomot. Rögzítsd fogvájóval, hogy sütés közben a sajt ne folyjon ki belőle. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, bazsalikommal, préselt fokhagymával, majd kend be vele a csirkemelleket. 


Pakold a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe, locsold meg vízzel, és fedd le alufóliával. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. Közben legalább még egyszer locsold meg a saját szaftjával. Ha szükséges, a végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

paradicsommal-sajttal-toltott-csirkemell

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük