Paradicsommal és sajttal töltött csirkemell: így nem szárad ki a hús sütés közben
Ha megkóstolod ezt a paradicsommal, sajttal töltött, zsebes csirkemellet, soha többé nem akarod majd máshogy készíteni.
Ha igazán finomat, egészségeset ennél, és kipróbálnál valami újat, ez a paradicsommal és sajttal töltött, tepsis csirkemell nyerő lehet. Jól jön a nyári diétához, és biztosítja a napi szükséges fehérjemennyiséget. A paradicsom és a nyúlós mozzarella együtt csodás, de a spenótot se hagyd ki a húsból!
Paradicsommal, sajttal töltött csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db csirkemell
- 20 dkg mozzarella sajt
- 15 dkg koktélparadicsom
- 1 bögre bébispenót
- 8 levél bazsalikom
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A megmosott spenótleveleket dobd forrásban lévő vízbe, és főzd három percig, majd szűrd le, csepegtesd le. A csirkemellet vágd éles késsel oldalról hosszában majdnem végig, és terítsd szét. Rakj mindegyik húsba egy szelet mozzarellát, spenótot és friss vagy aszalt paradicsomot. Rögzítsd fogvájóval, hogy sütés közben a sajt ne folyjon ki belőle. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, bazsalikommal, préselt fokhagymával, majd kend be vele a csirkemelleket.
Pakold a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe, locsold meg vízzel, és fedd le alufóliával. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. Közben legalább még egyszer locsold meg a saját szaftjával. Ha szükséges, a végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
- húsételek
- csirke
- csirkemell
- paradicsom
- mozzarella
- töltött csirkemell
- sajttal töltött csirkemell
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció