Paradicsommal és sajttal töltött csirkemell: így nem szárad ki a hús sütés közben
Ha megkóstolod ezt a paradicsommal, sajttal töltött, zsebes csirkemellet, soha többé nem akarod majd máshogy készíteni.

Paradicsommal és sajttal töltött csirkemell: így nem szárad ki a hús sütés közben
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Gyors házi pakolás, pattanásos bőrre: lehet, hogy minden összetevője a konyhádban van »

Eddig te is rosszul használtad a hajsütőt? Így kellene a tökéletes frizuráért »

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha igazán finomat, egészségeset ennél, és kipróbálnál valami újat, ez a paradicsommal és sajttal töltött, tepsis csirkemell nyerő lehet. Jól jön a nyári di­é­tá­hoz, és biz­to­sítja a napi szük­sé­ges fe­hér­je­mennyi­sé­get. A paradicsom és a nyúlós mozzarella együtt csodás, de a spenótot se hagyd ki a húsból! 

Paradicsommal, sajttal töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkemell
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1 bögre bébispenót
  • 8 levél bazsalikom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott spenótleveleket dobd forrásban lévő vízbe, és főzd három percig, majd szűrd le, csepegtesd le. A csirkemellet vágd éles késsel oldalról hosszában majdnem végig, és terítsd szét. Rakj mindegyik húsba egy szelet mozzarellát, spenótot és friss vagy aszalt paradicsomot. Rögzítsd fogvájóval, hogy sütés közben a sajt ne folyjon ki belőle. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, bazsalikommal, préselt fokhagymával, majd kend be vele a csirkemelleket. 


Pakold a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe, locsold meg vízzel, és fedd le alufóliával. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt. Közben legalább még egyszer locsold meg a saját szaftjával. Ha szükséges, a végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

Ezt is szeretjük