Bazsalikomos paradicsomleves, valódi paradicsomból
A nyári hőségben bőven elég egy könnyű leves is ahhoz, hogy elmulassza az éhséged.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ezt a sminket készítsd el, ha bulizni mész: nem erős, de pont elég »

Agyő, pattanás, helló, üde arcbőr: ennyi mindenre jó egy üvegcse rózsavíz »

Elképesztően nőies ez a szín, ha stílusosan viseled: csodás szettek feketével, nyáriasan »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paradicsomszezon még várat magára, de szerencsére a piacokon így is könnyedén találhatsz szép, egészséges példányokat, igyekezz olyat választani, ami tényleg ízes, finom, nem pedig az ízetlen nagyipari verzió.

Levesbetétként a hagyományos betűtészta mellett sajtos pirítóst, erősebb ízű sajtot kockázva vagy egy kis köményes, serpenyőben pirított kenyeret is tehetsz bele.

Bazsalikomos paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg paradicsom
  • 12 dkg sűrített paradicsom
  • 1 liter zöldségalaplé - kockából is jó
  • 2-3 levél friss bazsalikom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanálnyi oregánó
  • só, frissen őrölt bors
  • fűszerpaprika
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A paradicsomokat szabadítsd meg a héjuktól, ezt a legegyszerűbben úgy teheted meg, ha pár percre forró vízbe áztatod őket, ezután szinte ledobják magukról. Ha ezzel végeztél, kockázd fel egészen apró darabokra, de ha kéznél van egy turmixgép, akár pépesítheted is őket.

A hagymát kockázd fel, és olívaolajon kezdd el pirítani. Ne várd meg, amíg üveges lesz, törd mellé a fokhagymát, szórj hozzá egy kevés fűszerpaprikát, majd keverd hozzá a paradicsomokat is.

Ha mindez megtörtént, öntsd hozzá az alaplevet, fűszerezd sóval, borssal, az oregánóval és a bazsalikommal, és tedd bele a sűrített paradicsomot is. Főzd így körülbelül negyed órán át, majd fogj egy botmixert, és turmixold simára.

Ezt is szeretjük