Friss, fűszeres paradicsomleves, amit még főzni sem kell
Főzés nélkül sokkal intenzívebb lesz a paradicsomleves íze, és sok vitamin marad benne.

Friss, fűszeres paradicsomleves, amit még főzni sem kell
Ez is érdekelhet

Nahát, mindjárt karácsony! Mit vegyek a gyereknek? (x)

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

A kevesebb néha több: árthat a bőrödnek, ha túl sok kozmetikumot használsz »

Javítja a bőrhibákat és csökkenti a ráncokat: egyszerű házi pakolás krumplival »

Azt hitték, perfektül felöltöztek, de valami nagyon félrement: divatbakik a javából! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A jéghideg, főzés nélküli krémlevesek a legjobb nyári ételek. A paradicsomos változat különösen menő, ráadásul egy edényben elkészül. Egy jó mixerrel percek alatt összedobod a zamatos, fűszeres fogást. A paradicsomlevest érdemes reggel elkészíteni, hogy délre jól lehűljön. Ha rögtön szeretnéd fogyasztani, készítsd hűtött hozzávalókból, vagy jégkockával tálald.

Paradicsomleves főzés nélkül

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg paradicsom
  • 5 dl paradicsomlé
  • 5 dkg sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál bazsalikom
  • 1 ág rozmaring
  • 4 szál petrezselyemzöld
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomok héját keresztben vágd be, majd forró vízzel öntsd le. Várj egy-két percig, így könnyebben le tudod húzni a héját. Ha kicsit hűl, darabold fel, és tedd turmixgépbe. Rakd hozzá a rozmaringot, a bazsalikomot, a petrezselymet, a fokhagymát, és turmixold össze, vagy pépesítsd botmixerrel. Ha nem elég édes, szórj rá kevés cukrot.

 

Rakd a paradicsomlevet egy-két órára a hűtőbe, ezt követően öntsd  tálkákba vagy poharakba, és szórd meg reszelt sajttal. Díszítsd petrezselyemmel és zöldségdarabokkal. A levest a fokhagymás pirított kockák még ízletesebbé teszik.

Ezt is szeretjük