Fűszeres házi paradicsomlé télire: édes, érett paradicsomból a legfinomabb
A zamatos házi paradicsomlé télen jól jön majd a tésztákhoz, egytálételekhez, főzelékekhez.
Most már édes, zamatos a szabadföldi paradicsom, így hozzáfoghatsz a befőzéshez, hogy télen is élvezhesd a csodás ízeket. Ez az egyik legegyszerűbb változat, még hámozni sem kell. Ha betartod a tisztasági szabályokat, egészséges zöldséget teszel el, és dunsztolod egy-két napig, a házi paradicsomlé tartósítószer nélkül sem fog megromlani. Zöldfűszerekkel még finomabb lesz.
Paradicsomlé télire
Hozzávalók 50 decihez
- 5 kg paradicsom
- 5 l víz
- 20 dkg cukor
- 3 ág zöldfűszer
- só
Elkészítés:
A paradicsomot alaposan mosd meg, és nézd át. A hibás részeket távolítsd el, és vágd nagyobb darabokra. Rakd egy fazékba, öntsd hozzá a vizet, és forrald fel. Tedd hozzá a cukrot, a sót és a zöldfűszereket, majd közepes lángon rotyogtasd fél órát. A bazsalikom, a kakukkfű és a rozmaring is illik a paradicsomhoz.
Húzd le a tűzről, majd amikor kihűl, turmixold össze. Az így kapott levet forrald fel ismét, majd forrón töltsd alaposan elmosott, csírátlanított üvegekbe. Tedd száraz dunsztba, plédek, párnák közé, és várd meg, míg egy-két nap alatt kihűl.
A frissen eltett paradicsomlé a töltött paprikába is kiváló.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció