Karcsúsító, hűsítő paradicsom-krémleves
A pikáns változat
Paradicsom-krémlevest nem lehet rosszat főzi. Ám ez minden eddigit leköröz! Győződj meg róla te is!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A paradicsom tele van vitaminnal, ízletes, és fantasztikus ételeket készíthetsz belőle. Ez a fűszeres paradicsom-krémleves fél óra alatt megvan, így ideális fogás hétköznapokra.

Paradicsom-krémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 babérlevél
  • friss bazsalikom
  • csipet cukor
  • kevés só
  • kevés bors
Recept idők

Elkészítés:

Hámozd meg, vágd finomra, és forró olívaolajban pirítsd üvegesre a hagymákat. Add hozzá a babérlevelet és a paradicsomsűrítményt, majd az egészet forrald fel. A paradicsomokat öntsd le forró vízzel, így könnyebben lehúzod a héjukat. Vágd őket először negyedekre, majd apróbb darabokra, ezután add hozzá a paradicsomos hagymához.

Negyed óráig főzd gyenge lángon, amíg pürés nem lesz, majd sóval, borssal és kevés cukorral ízesítsd. Ha fogyózol, utóbbit ki is hagyhatod. Tálaláskor dobd fel egy kis bazsalikommal.

Ezt is szeretjük