Így lesz tökéletes a paprikás krumpli
Az elronthatatlan, szaftos paprikás krumpli az egyik legfinomabb egytálétel.
Magyarországon valószínűleg keresve sem találnánk olyan embert, aki ne evett volna már életében paprikás krumplit, hiszen ez a fogás tényleg biztosan minden háznál előfordul, hol sűrűbben, hol ritkábban.
A kolbász mellett virslit is tehetsz bele, ha pedig a csípős ízeket preferálod, akkor adj hozzá egy kis erőspaprika-krémet!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 1 pár szárazkolbász
- 2 közepes tv paprika
- 1 nagy fej hagyma
- 3 közepes paradicsom
- 1 evőkanálnyi fűszerpaprika
- 1 teáskanálnyi köménymag
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
80 perc.
Elkészítés menete:
Kezdetnek mindent tisztíts meg és darabolj fel, a hagymát egészen apróra, a krumplit nagyjából egységes méretű hasábokra, a kolbászt karikákra, a paprikát és a paradicsomot is viszonylag apróra. Ha ezzel kész vagy, a krumplit tedd vízbe, hogy ellepje. Egy alkalmas lábasban forrósíts olajat, és kezdd el pirítani benne a hagymát. Amikor már szép üveges, add hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Add hozzá a fűszereket, a sót, borsot, pirospaprikát és a köménymagot. Ha a zöldségek teljesen puhára főttek, akkor add hozzájuk a krumplit is, és öntsd fel az egészet hét-nyolc deci vízzel.
Amikor pedig a krumpli félig megfőtt, add hozzá a karikázott kolbászt is, és reszeld hozzá a fokhagymát. Amikor a krumpli teljesen puhára főtt, kész is vagy. Utólag még ízesítsd hangulatod szerint.
A legfinomabb krumplis köretek
Ha még mindig maradt otthon krumpli, és bizonytalan vagy, hogy mit készíts belőle, adunk néhány remek ötletet!
Hercegnőburgonya, igazi chips: 7 szuper köret krumpliból, ha már unod a pürét
Nézegess képeket!
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- gomba
- tészta
Gyors tejszínes-gombás tészta
- csirke
- fokhagyma
Vajas grillcsirke recept
- tojás
- liszt