Így lesz tökéletes a paprikás krumpli

Régi, jól bevált recept

Az elronthatatlan, szaftos paprikás krumpli az egyik legfinomabb egytálétel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Magyarországon valószínűleg keresve sem találnánk olyan embert, aki ne evett volna már életében paprikás krumplit, hiszen ez a fogás tényleg biztosan minden háznál előfordul, hol sűrűbben, hol ritkábban.

A kolbász mellett virslit is tehetsz bele, ha pedig a csípős ízeket preferálod, akkor adj hozzá egy kis erőspaprika-krémet!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 1 pár szárazkolbász
  • 2 közepes tv paprika
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 közepes paradicsom
  • 1 evőkanálnyi fűszerpaprika
  • 1 teáskanálnyi köménymag
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

80 perc.

Elkészítés menete:

Kezdetnek mindent tisztíts meg és darabolj fel, a hagymát egészen apróra, a krumplit nagyjából egységes méretű hasábokra, a kolbászt karikákra, a paprikát és a paradicsomot is viszonylag apróra. Ha ezzel kész vagy, a krumplit tedd vízbe, hogy ellepje. Egy alkalmas lábasban forrósíts olajat, és kezdd el pirítani benne a hagymát. Amikor már szép üveges, add hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. 

Add hozzá a fűszereket, a sót, borsot, pirospaprikát és a köménymagot. Ha a zöldségek teljesen puhára főttek, akkor add hozzájuk a krumplit is, és öntsd fel az egészet hét-nyolc deci vízzel.

Amikor pedig a krumpli félig megfőtt, add hozzá a karikázott kolbászt is, és reszeld hozzá a fokhagymát. Amikor a krumpli teljesen puhára főtt, kész is vagy. Utólag még ízesítsd hangulatod szerint. 

A legfinomabb krumplis köretek

Ha még mindig maradt otthon krumpli, és bizonytalan vagy, hogy mit készíts belőle, adunk néhány remek ötletet!

Hercegnőburgonya, igazi chips: 7 szuper köret krumpliból, ha már unod a pürét

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük