8 fantasztikus paprikás étel: klasszikus fogások és különlegességek az idény kedvencéből

Ilyenkor a legjobb a szabadföldi paprika, főzz belőle minél több finomságot! Segítünk válogatni.

Paprikás ételek recept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A paprika a hazai konyha kedvenc alapanyaga, önmagában, krémként, fűszerként is finomabbá teszi az ételeket. Az egyik legegészségesebb és legtöbb vitamint tartalmazó zöldség, így érdemes minél többféleképpen fogyasztani. A magyar zöldpaprika tökéletes a főzéshez, sütéshez, de a kápia, a pritamin és a kaliforniai paprika is remek választás.

Az olyan kedvelt fogások, mint a paprikás krumpli, a lecsó, a töltött paprika mellett próbálj ki újdonságokat is! A zamatos sültpaprika-krémlevest ugyanúgy szeretni fogod, mint a tojással vagy különféle krémekkel töltött zöldséget. Mentsd át az ízét télire is! Jobbnál jobb ötleteket mutatunk.   

A szezon sztárja a töltött paprika, ami sütőben készítve még ízletesebb, mint eddig valaha. A húsgombócon is variálhatsz, a rizs helyett tehetsz bele hajdinát vagy zabpelyhet, sőt, gerslivel is gazdagíthatod.
Ki ne szeretné a paprikás csirkét? A magyar fogás kellemesen fűszeres, jó szaftos. Ha teheted, főzd bográcsban! Használhatsz hozzá szárnyat, combot, mellet, de a legjobb, ha vegyesen rakod a húst az edénybe.
Ha jól készíted, az egyszerű paprikás krumpli is lehet fejedelmi. Főleg, ha jó sűrű a szaftja. Virslivel vagy kolbásszal még laktatóbb a gyors és olcsó fogás. Praktikus akkor is, ha sok emberre kell főznöd.
Ha paprikaszezon, akkor lecsó minden mennyiségben. Rengeteg módon variálható, és mindenkinek van hozzá egy bevált receptje. Van, aki cukkinivel készíti, más tojással, de rizzsel is tálalhatod.
A sültpaprika-krémleves a mediterrán országok kedvence. Nagyon intenzív az íze, hisz a sütőben a zöldség megkaramellizálódik. Hidegen és melegen is tökéletes. Zsemlekockával vagy focacciával kínáld.
Előételt vagy könnyű vacsorát is készíthetsz paprikából, de hidegtálra is teheted. Fetás krémmel töltve fantasztikus. Percek alatt összedobhatod, és gyorsan el is tűnik mindenki tányérjáról.
Vesd be vacsorára is a paprikát! Üss bele tojást, és süsd meg. Sajttal, zöldfűszerekkel igazán izgalmas és változatos lehet. Minél több színű és különlegesebb formájú a paprika, annál mutatósabb.
Az ételeket zamatosabbá teheted paprikakrémmel. Próbáld ki a bolti helyett a házit. Még finomabb lesz, ha paradicsomot is keversz hozzá. Ebben nincs sem tartósítószer, sem ízfokozó.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük