A paprika a hazai konyha kedvenc alapanyaga, önmagában, krémként, fűszerként is finomabbá teszi az ételeket. Az egyik legegészségesebb és legtöbb vitamint tartalmazó zöldség, így érdemes minél többféleképpen fogyasztani. A magyar zöldpaprika tökéletes a főzéshez, sütéshez, de a kápia, a pritamin és a kaliforniai paprika is remek választás.
Az olyan kedvelt fogások, mint a paprikás krumpli, a lecsó, a töltött paprika mellett próbálj ki újdonságokat is! A zamatos sültpaprika-krémlevest ugyanúgy szeretni fogod, mint a tojással vagy különféle krémekkel töltött zöldséget. Mentsd át az ízét télire is! Jobbnál jobb ötleteket mutatunk.

A szezon sztárja a töltött paprika, ami sütőben készítve még ízletesebb, mint eddig valaha. A húsgombócon is variálhatsz, a rizs helyett tehetsz bele hajdinát vagy zabpelyhet, sőt, gerslivel is gazdagíthatod.

Ki ne szeretné a paprikás csirkét? A magyar fogás kellemesen fűszeres, jó szaftos. Ha teheted, főzd bográcsban! Használhatsz hozzá szárnyat, combot, mellet, de a legjobb, ha vegyesen rakod a húst az edénybe.

Ha jól készíted,
az egyszerű paprikás krumpli is lehet fejedelmi. Főleg, ha jó sűrű a szaftja. Virslivel vagy kolbásszal még laktatóbb a gyors és olcsó fogás. Praktikus akkor is, ha sok emberre kell főznöd.

Ha paprikaszezon, akkor lecsó minden mennyiségben. Rengeteg módon variálható, és mindenkinek van hozzá egy bevált receptje. Van, aki cukkinivel készíti, más tojással,
de rizzsel is tálalhatod.

Előételt vagy könnyű vacsorát is készíthetsz paprikából, de hidegtálra is teheted.
Fetás krémmel töltve fantasztikus. Percek alatt összedobhatod, és gyorsan el is tűnik mindenki tányérjáról.

Vesd be vacsorára is a paprikát!
Üss bele tojást, és süsd meg. Sajttal, zöldfűszerekkel igazán izgalmas és változatos lehet. Minél több színű és különlegesebb formájú a paprika, annál mutatósabb.

Az ételeket
zamatosabbá teheted paprikakrémmel. Próbáld ki a bolti helyett a házit. Még finomabb lesz, ha paradicsomot is keversz hozzá. Ebben nincs sem tartósítószer, sem ízfokozó.