30 perces paprikás, cukkinis tészta: gyors ebéd a legegyszerűbben
A paprikás, cukkinis tészta hidegen, melegen is finom. Farfallével készítve izgalmas, nyár végi fogás.

cukkinis-paprikas-teszta-recept
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tedd színesebbé, változatosabbá az ebédet paprikás-cukkinis farfallével. A pillangóra vagy csokornyakkendőre emlékeztető tészta kitűnő zöldséges feltéthez. Érdemes durumlisztből készült farfallét választani, mert remek energiaforrás, és nem kell belőle túl sokat enni ahhoz, hogy jóllakottnak érezd magad. 

 

Paprikás, cukkinis tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg farfalle
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db cukkini
  • 1 db paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Amikor lobog, dobd hozzá a farfallét, két teáskanál sót, és főzd fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le és csepegtesd le.
A megmosott cukkinit, a paprikát és a paradicsomot vágd kisebb darabokra, és kevés olajon párold pár percig.
Tedd a tésztát egy tálba, forgasd hozzá a zöldségeket. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal, és öntsd le vele a tésztát. Szórd meg aprított petrezselyemmel, és már tálalhatod is.  
A paradicsomos tészta kakukkfűvel megbolondítva is remek választás. Nem zsíros, nem nehéz a gyomornak, és isteni. 

Ezt is szeretjük