30 perces paprikás, cukkinis tészta: gyors ebéd a legegyszerűbben
A paprikás, cukkinis tészta hidegen, melegen is finom. Farfallével készítve izgalmas, nyár végi fogás.

cukkinis-paprikas-teszta-recept
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

6 észbontóan nőies frizura, amit Catherine Deneuve tett felejthetetlenné: szexi hajviseletei újra divatosak »

Az 51 éves Jennifer Lopez még dínós pulcsiban is dögös: csak ritkán láthatjuk ennyire felöltözve »

Nem olyanok, mint a megszokott instaszelfik: gyönyörű képeket készített magáról a fotósnő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tedd színesebbé, változatosabbá az ebédet paprikás-cukkinis farfallével. A pillangóra vagy csokornyakkendőre emlékeztető tészta kitűnő zöldséges feltéthez. Érdemes durumlisztből készült farfallét választani, mert remek energiaforrás, és nem kell belőle túl sokat enni ahhoz, hogy jóllakottnak érezd magad. 

 

Paprikás, cukkinis tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg farfalle
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db cukkini
  • 1 db paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Amikor lobog, dobd hozzá a farfallét, két teáskanál sót, és főzd fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le és csepegtesd le.
A megmosott cukkinit, a paprikát és a paradicsomot vágd kisebb darabokra, és kevés olajon párold pár percig.
Tedd a tésztát egy tálba, forgasd hozzá a zöldségeket. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal, és öntsd le vele a tésztát. Szórd meg aprított petrezselyemmel, és már tálalhatod is.  
A paradicsomos tészta kakukkfűvel megbolondítva is remek választás. Nem zsíros, nem nehéz a gyomornak, és isteni. 

Ezt is szeretjük