30 perces paprikás, cukkinis tészta: gyors ebéd a legegyszerűbben
A paprikás, cukkinis tészta hidegen, melegen is finom. Farfallével készítve izgalmas, nyár végi fogás.

- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »
- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Tedd színesebbé, változatosabbá az ebédet paprikás-cukkinis farfallével. A pillangóra vagy csokornyakkendőre emlékeztető tészta kitűnő zöldséges feltéthez. Érdemes durumlisztből készült farfallét választani, mert remek energiaforrás, és nem kell belőle túl sokat enni ahhoz, hogy jóllakottnak érezd magad.
Paprikás, cukkinis tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg farfalle
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 db cukkini
- 1 db paradicsom
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál aprított petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
Elkészítés:
A tésztához tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Amikor lobog, dobd hozzá a farfallét, két teáskanál sót, és főzd fogkeményre körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Szűrd le és csepegtesd le.
A megmosott cukkinit, a paprikát és a paradicsomot vágd kisebb darabokra, és kevés olajon párold pár percig.
Tedd a tésztát egy tálba, forgasd hozzá a zöldségeket. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, ízlés szerint sóval, borssal, és öntsd le vele a tésztát. Szórd meg aprított petrezselyemmel, és már tálalhatod is.
A paradicsomos tészta kakukkfűvel megbolondítva is remek választás. Nem zsíros, nem nehéz a gyomornak, és isteni.
Még több recept