Pappa al pomodoro: az olaszok híres paradicsomlevese Gianni receptje szerint
A toszkán paradicsomleves, vagyis a pappa al pomodoro egyszerű alapanyagból készül, mégis felejthetetlen kulináris élményt nyújt.

- Folyton ingadozik a testsúlya, és észbontóan nőies: a modell stílusát és őszinte fotóit imádják az Instán »
- A szűk szárú farmer még nem vonul vissza teljesen: ezekben a nőies összeállításokban igazán divatosan mutat »
- Ráncok ellen igazi nagyágyú, segít megőrizni a bőr rugalmasságát: a marulaolaj eltörli az apróbb hibákat »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- Deutsch Anita párducmintás bikiniben: 48 évesen tökéletes az alakja a kommentelők szerint
A pappa al pomodoro az olaszok egyik kedvenc levese, nem kellenek hozzá extra alapanyagok, arra azonban ügyelj, hogy a hozzávalók minőségiek legyenek. A brandy különleges ízt ad az ételnek. Próbáld ki úgy, ahogy Gianni Annoni készíti! A forró, tartalmas leves jólesik egy téli kirándulás, síelés, sportolás után.
Pappa al pomodoro
Hozzávalók
- 2 kg paradicsomkonzerv
- 1 l zöldségalaplé
- 20 levél bazsalikom
- 10 dkg cukor
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl brandy
- 1 szelet házi kenyér
- bors
- só
Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket pirítsd meg olívaolajon, és picit pihentesd. Szűrd az olajat egy nagyobb lábasba, add hozzá a felkockázott paradicsomkonzervet. Öntsd hozzá a brandyt, majd miután elforr belőle az alkohol, öntsd fel a zöldségalaplével, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal.
Főzd 20 percig, tépkedd hozzá a bazsalikomleveleket, és forrald még két percig. Amennyiben túl savanykásnak érzed, adj hozzá ízlés szerint cukrot. Tálaláskor vágd kockára a kenyérszeletet, oszd el a tányérokba, majd arra tálald az elkészült levest.
Gianni Annoni olasz éttermének, a Trattoria Pomo D’Orónak a finomságai közül is csemegézhetnek az ínyencségek szerelmesei az eplényi Síaréna hangulatos Gastro43 Sétányán 2021. február 26-28 között. Útjára indult ugyanis a „Láss vendéglőt, láss vendéget!” jótékony kezdeményezés, amely ebben a sokakat érintő nehéz helyzetben a hazai vendéglátóegységek felkarolását tűzte ki célul.
- Jó érzés, hogy Eplényben új vendégeknek is megmutathatjuk, milyen az igazi olasz konyha. Mivel én hegyi gyerek vagyok, a téli sportok is nagyon közel állnak hozzám, így a helyszín is ad egy plusz löketet nekem. Egyszerű ételekkel készülünk, tésztákkal, könnyű levesekkel, szendvicsekkel, amikbe, ha beleharapsz, megelevenedik előtted Olaszország - mondta Gianni a kezdeményezésről.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept