Pappa al pomodoro: az olaszok híres paradicsomlevese Gianni receptje szerint
A toszkán paradicsomleves, vagyis a pappa al pomodoro egyszerű alapanyagból készül, mégis felejthetetlen kulináris élményt nyújt.

toszkanparadicsomleves
Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pappa al pomodoro az olaszok egyik kedvenc levese, nem kellenek hozzá extra alapanyagok, arra azonban ügyelj, hogy a hozzávalók minőségiek legyenek. A brandy különleges ízt ad az ételnek. Próbáld ki úgy, ahogy Gianni Annoni készíti! A forró, tartalmas leves jólesik egy téli kirándulás, síelés, sportolás után.

Pappa al pomodoro

Hozzávalók:

  • 2 kg paradicsomkonzerv
  • 1 l zöldségalaplé
  • 20 levél bazsalikom
  • 10 dkg cukor
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl brandy
  • 1 szelet házi kenyér
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymagerezdeket pirítsd meg olívaolajon, és picit pihentesd. Szűrd az olajat egy nagyobb lábasba, add hozzá a felkockázott paradicsomkonzervet. Öntsd hozzá a brandyt, majd miután elforr belőle az alkohol, öntsd fel a zöldségalaplével, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal.
Főzd 20 percig, tépkedd hozzá a bazsalikomleveleket, és forrald még két percig. Amennyiben túl savanykásnak érzed, adj hozzá ízlés szerint cukrot. Tálaláskor vágd kockára a kenyérszeletet, oszd el a tányérokba, majd arra tálald az elkészült levest.

Gianni Annoni olasz éttermének, a Trattoria Pomo D’Orónak a finomságai közül is csemegézhetnek az ínyencségek szerelmesei az eplényi Síaréna hangulatos Gastro43 Sétányán 2021. február 26-28 között. Útjára indult ugyanis a „Láss vendéglőt, láss vendéget!” jótékony kezdeményezés, amely ebben a sokakat érintő nehéz helyzetben a hazai vendéglátóegységek felkarolását tűzte ki célul. 
- Jó érzés, hogy Eplényben új vendégeknek is megmutathatjuk, milyen az igazi olasz konyha. Mivel én hegyi gyerek vagyok, a téli sportok is nagyon közel állnak hozzám, így a helyszín is ad egy plusz löketet nekem. Egyszerű ételekkel készülünk, tésztákkal, könnyű levesekkel, szendvicsekkel, amikbe, ha beleharapsz, megelevenedik előtted Olaszország - mondta Gianni a kezdeményezésről.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük