Pappa al pomodoro: az olaszok híres paradicsomlevese Gianni receptje szerint
A toszkán paradicsomleves, vagyis a pappa al pomodoro egyszerű alapanyagból készül, mégis felejthetetlen kulináris élményt nyújt.
A pappa al pomodoro az olaszok egyik kedvenc levese, nem kellenek hozzá extra alapanyagok, arra azonban ügyelj, hogy a hozzávalók minőségiek legyenek. A brandy különleges ízt ad az ételnek. Próbáld ki úgy, ahogy Gianni Annoni készíti! A forró, tartalmas leves jólesik egy téli kirándulás, síelés, sportolás után.
Pappa al pomodoro
Hozzávalók
- 2 kg paradicsomkonzerv
- 1 l zöldségalaplé
- 20 levél bazsalikom
- 10 dkg cukor
- 8 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl brandy
- 1 szelet házi kenyér
- bors
- só
Elkészítés:
A fokhagymagerezdeket pirítsd meg olívaolajon, és picit pihentesd. Szűrd az olajat egy nagyobb lábasba, add hozzá a felkockázott paradicsomkonzervet. Öntsd hozzá a brandyt, majd miután elforr belőle az alkohol, öntsd fel a zöldségalaplével, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal.
Főzd 20 percig, tépkedd hozzá a bazsalikomleveleket, és forrald még két percig. Amennyiben túl savanykásnak érzed, adj hozzá ízlés szerint cukrot. Tálaláskor vágd kockára a kenyérszeletet, oszd el a tányérokba, majd arra tálald az elkészült levest.
Gianni Annoni olasz éttermének, a Trattoria Pomo D’Orónak a finomságai közül is csemegézhetnek az ínyencségek szerelmesei az eplényi Síaréna hangulatos Gastro43 Sétányán 2021. február 26-28 között. Útjára indult ugyanis a „Láss vendéglőt, láss vendéget!” jótékony kezdeményezés, amely ebben a sokakat érintő nehéz helyzetben a hazai vendéglátóegységek felkarolását tűzte ki célul.
- Jó érzés, hogy Eplényben új vendégeknek is megmutathatjuk, milyen az igazi olasz konyha. Mivel én hegyi gyerek vagyok, a téli sportok is nagyon közel állnak hozzám, így a helyszín is ad egy plusz löketet nekem. Egyszerű ételekkel készülünk, tésztákkal, könnyű levesekkel, szendvicsekkel, amikbe, ha beleharapsz, megelevenedik előtted Olaszország - mondta Gianni a kezdeményezésről.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept