Pappa al pomodoro: az olaszok híres paradicsomlevese Gianni receptje szerint

A toszkán paradicsomleves, vagyis a pappa al pomodoro egyszerű alapanyagból készül, mégis felejthetetlen kulináris élményt nyújt.

Pappa al pomodoro receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pappa al pomodoro az olaszok egyik kedvenc levese, nem kellenek hozzá extra alapanyagok, arra azonban ügyelj, hogy a hozzávalók minőségiek legyenek. A brandy különleges ízt ad az ételnek. Próbáld ki úgy, ahogy Gianni Annoni készíti! A forró, tartalmas leves jólesik egy téli kirándulás, síelés, sportolás után.

Pappa al pomodoro

Hozzávalók

  • 2 kg paradicsomkonzerv
  • 1 l zöldségalaplé
  • 20 levél bazsalikom
  • 10 dkg cukor
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl brandy
  • 1 szelet házi kenyér
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymagerezdeket pirítsd meg olívaolajon, és picit pihentesd. Szűrd az olajat egy nagyobb lábasba, add hozzá a felkockázott paradicsomkonzervet. Öntsd hozzá a brandyt, majd miután elforr belőle az alkohol, öntsd fel a zöldségalaplével, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal.
Főzd 20 percig, tépkedd hozzá a bazsalikomleveleket, és forrald még két percig. Amennyiben túl savanykásnak érzed, adj hozzá ízlés szerint cukrot. Tálaláskor vágd kockára a kenyérszeletet, oszd el a tányérokba, majd arra tálald az elkészült levest.

Gianni Annoni olasz éttermének, a Trattoria Pomo D’Orónak a finomságai közül is csemegézhetnek az ínyencségek szerelmesei az eplényi Síaréna hangulatos Gastro43 Sétányán 2021. február 26-28 között. Útjára indult ugyanis a „Láss vendéglőt, láss vendéget!” jótékony kezdeményezés, amely ebben a sokakat érintő nehéz helyzetben a hazai vendéglátóegységek felkarolását tűzte ki célul. 
- Jó érzés, hogy Eplényben új vendégeknek is megmutathatjuk, milyen az igazi olasz konyha. Mivel én hegyi gyerek vagyok, a téli sportok is nagyon közel állnak hozzám, így a helyszín is ad egy plusz löketet nekem. Egyszerű ételekkel készülünk, tésztákkal, könnyű levesekkel, szendvicsekkel, amikbe, ha beleharapsz, megelevenedik előtted Olaszország - mondta Gianni a kezdeményezésről.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük