Pankomorzsában sült csirkefalatok: igazán ropogósra sül a bunda, a hús finom omlós lesz
A nagy darabokból álló pankomorzsába forgatott csirkemell új értelmet ad a megszokott ebédnek.
A panko egy japán eredetű, nagyon durvára őrölt zsemlemorzsatípus. A nagy szemeknek köszönhetően az ebben megforgatott hús, hal vagy zöldség sütés közben kevesebb zsiradékot szív magába, a bundája pedig légies és ropogós lesz. Ma már itthon is bármelyik szupermarketben kapsz pankomorzsát: ott keresd, ahol a hagyományos zsemlemorzsát is tartják.
Pankomorzsában sült csirkefalatok receptje
Hozzávalók
- 50 dkg filézett csirkemell
- 5 evőkanál pankomorzsa
- 4 evőkanál liszt
- 2 tojás
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet vágd kisebb szeletekre. Sózd és borsozd őket.
Mérd ki a bundázáshoz szükséges alapanyagokat. Egy tányérba tegyél lisztet, mellé egy mélytányérba felvert tojást, egy harmadikba pedig a morzsát. A csirkedarabokat forgasd először a lisztbe, utána a tojásba, végül a morzsába. Ne ijedj meg, a pankomorzsa nem fogja olyan egyenletesen bevonni a húst, mint a hagyományos prézli. Egy serpenyőben forrósíts bő olajat, és süsd ki benne a húsok mindkét oldalát. Ha kész, szedd papírtörlőre, ami felitatja a felesleges zsiradékot.
Néhány szikkadt kenyérszelet felhasználásával akár házilag is elkészítheted a pankomorzsát.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció