Így készül az ízletes palócleves
Egy tányér gőzölgő palóclevessel jól indul a hétvégi ebéd. Ehhez már tényleg csak egy könnyű fogás kell!
Tudtad, hogy a magyar konyha egyik remeke nem is Palócföldről származik? A palóclevest Gundel János Budapesten készítette a leghíresebb palócnak, Mikszáth Kálmánnak. Nagyon sűrű, laktató fogás.
Palócleves
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg marhahús
- 13 dkg krumpli
- 13 dkg zöldbab
- 2 evőkanál olaj
- 1.5 dl tejföl
- 2 sárgarépa
- 1 evőkanál liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 vöröshagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- babérlevél
Elkészítés:
A marhahúst tisztítsd meg, kockázd fel. Az olajon dinszteld meg a megpucolt, apróra vágott hagymát. Vedd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, majd add hozzá a húst. Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg babérlevéllel, keverd hozzá a zúzott fokhagymát és a felkarikázott répákat. Amikor a hús már kezd kifehéredni, öntsd fel vízzel, és párold puhára. Tedd hozzá a kockára vágott krumplit és a 2-3 centis zöldbabot. Önts rá vizet, és főzd a zöldségeket is puhára.
Közben a lisztet és a tejfölt habverővel keverd el, majd adj hozzá pár kanál forró levest. Erre azért van szükség, hogy a hőmérsékletet kiegyenlítsd, így a habarás nem lesz csomós. Öntsd a leveshez, és folyamatosan kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Utána még pár percig főzd, majd forrón tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció