Így készül az ízletes palócleves
Ettől nem lesz csomós a habarás
Egy tányér gőzölgő palóclevessel jól indul a hétvégi ebéd. Ehhez már tényleg csak egy könnyű fogás kell!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

3 baki, amivel nagyon el lehet rontani a csillogó sminket »

Ezt viseld a szűk ruha alatt, ha bevág a zsírpárnákba: alakformáló fehérneműk körképe »

Jónak hiszed, pedig ártasz vele: 4 dolog, amit ne csinálj, ha fogyni akarsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tudtad, hogy a magyar konyha egyik remeke nem is Palócföldről származik? A palóclevest Gundel János Budapesten készítette a leghíresebb palócnak, Mikszáth Kálmánnak. Nagyon sűrű, laktató fogás. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg marhahús
  • 13 dkg krumpli
  • 13 dkg zöldbab
  • 2 evőkanál olaj
  • 1.5 dl tejföl
  • 2 sárgarépa
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

A marhahúst tisztítsd meg, kockázd fel. Az olajon dinszteld meg a megpucolt, apróra vágott hagymát. Vedd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, majd add hozzá a húst. Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg babérlevéllel, keverd hozzá a zúzott fokhagymát és a felkarikázott répákat. Amikor a hús már kezd kifehéredni, öntsd fel vízzel, és párold puhára. Tedd hozzá a kockára vágott krumplit és a 2-3 centis zöldbabot. Önts rá vizet, és főzd a zöldségeket is puhára.

Közben a lisztet és a tejfölt habverővel keverd el, majd adj hozzá pár kanál forró levest. Erre azért van szükség, hogy a hőmérsékletet kiegyenlítsd, így a habarás nem lesz csomós. Öntsd a leveshez, és folyamatosan kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Utána még pár percig főzd, majd forrón tálald.

Blog.hu ajánló