Így készül az ízletes palócleves
Ettől nem lesz csomós a habarás
Egy tányér gőzölgő palóclevessel jól indul a hétvégi ebéd. Ehhez már tényleg csak egy könnyű fogás kell!

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez lesz a frizuradivat a fesztiválokon: képeken a 2018-as trendek »

Csak a körme felét festette ki: ilyen szép mintát kapott pár ecsetvonással »

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tudtad, hogy a magyar konyha egyik remeke nem is Palócföldről származik? A palóclevest Gundel János Budapesten készítette a leghíresebb palócnak, Mikszáth Kálmánnak. Nagyon sűrű, laktató fogás. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg marhahús
  • 13 dkg krumpli
  • 13 dkg zöldbab
  • 2 evőkanál olaj
  • 1.5 dl tejföl
  • 2 sárgarépa
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • babérlevél
Recept idők

Elkészítés:

A marhahúst tisztítsd meg, kockázd fel. Az olajon dinszteld meg a megpucolt, apróra vágott hagymát. Vedd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, majd add hozzá a húst. Ízlés szerint sózd, borsozd, szórd meg babérlevéllel, keverd hozzá a zúzott fokhagymát és a felkarikázott répákat. Amikor a hús már kezd kifehéredni, öntsd fel vízzel, és párold puhára. Tedd hozzá a kockára vágott krumplit és a 2-3 centis zöldbabot. Önts rá vizet, és főzd a zöldségeket is puhára.

Közben a lisztet és a tejfölt habverővel keverd el, majd adj hozzá pár kanál forró levest. Erre azért van szükség, hogy a hőmérsékletet kiegyenlítsd, így a habarás nem lesz csomós. Öntsd a leveshez, és folyamatosan kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Utána még pár percig főzd, majd forrón tálald.

Blog.hu ajánló