Padlizsános, paradicsomos tepsis csirkemell: sok sajttal, finom szaftosan
Unod már, hogy mindig ugyanazok a csirkeételek kerülnek a tányérodra? Készítsd el az olaszok kedvenc padlizsános, paradicsomos változatát!
A sorrentói csirke ízlelőbimbókat kényeztető fogás. A nevét a dél-olasz városról kapta, ahol rengeteg paradicsom és padlizsán terem. Sőt, állítólag ott készítik a világ legjobb mozzarelláját is. Nem meglepő, hogy mindegyik fontos összetevője a tepsis csirkének.
Padlizsános, paradicsomos csirkemell
Hozzávalók
A csirkemellhez
- 4 db csirkemell
- 20 dkg mozzarella
- 5 dkg parmezán sajt
- 1 db padlizsán
- 3 evőkanál liszt
- 8 szelet prosciutto
- 2 dl fehérbor
- 1 evőkanál vaj
- olaj
- só
- bors
- petrezselyem a tálaláshoz
A szószhoz
- 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A padlizsánt szeleteld fel, sózd be, és pihentesd egy kicsit. Vágd a csirkemelleket ketté, majd szórd meg sóval, borssal és liszttel. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, öntsd hozzá az olívaolajat, és közepes hőfokon süsd a csirkemellek mindkét oldalát két-két percig, majd szedd egy tányérra. Tedd a serpenyőbe a padlizsánszeleteket is, és süsd addig, amíg elkezdenek barnulni, közben forgasd.
A szószhoz kevés olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Rakd hozzá a feldarabolt paradicsomkonzervet, ízesítsd sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, majd forrald 15 percig.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki vajjal, önts bele bort, és tedd bele a csirkemelleket. Rakj mindegyikre padlizsánszeletet, prosciuttót, paradicsomszószt, mozzarellát és reszelt parmezánt. A maradék szósz mehet a hússzeletek köré. Told forró sütőbe, és süsd 180 fokon 15-20 percig, amíg a sajt megolvad. Tálaláskor petrezselyemmel is megszórhatod.
Az olasz húsgombócot is feltétlenül kóstold meg, zamatos paradicsomszószban sül puhára.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció