Darált húsos padlizsános lasagne nyúlós sajttal a tetején: ebben szinte nincs szénhidrát
Helyettesítsd a tésztát padlizsánnal, így egészségesebb lesz a darált húsos lasagne!

padlizsan-lasagne
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Lakatos Márk bemutatta első férfi kollekcióját: az afro-kubai kultúra inspirálta »

Gyönyörű esküvői kontyok félhosszú, vékony szálú hajból: tupír nélkül tűnik dúsabbnak a frizura »

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne mondj le a finom ízekről akkor sem, ha életmódváltásban vagy! Az már nagy siker, ha ki tudod iktatni a lisztet. Kis kreativitással ehetsz még lasagnét is: a tésztát helyettesítsd padlizsánnal. Kiadós, szaftos, és senki sem áll fel üres gyomorral az asztaltól. 

Padlizsános lasagne tészta nélkül

Hozzávalók 4 személyre:

A lasagne

  • 50 dkg darált hús
  • 5 dl paradicsomszósz
  • 3 db padlizsán
  • 1 db paradicsom
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
  • olaj

A tetejére

  • 6 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt öblítsd le, hosszában vágd vékony szeletekre, sózd be, és hagyd állni 30 percig. Így biztosan nem lesz keserű. 

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd, szórd meg zöldfűszerekkel, rakd hozzá a feldarabolt paradicsomot, öntsd hozzá a paradicsomszószt, és kis lángon, kevergetve párold fél órát.
 

 A besamelhez hevítsd fel a vajat, szórd hozzá a lisztet, és kevergesd addig, amíg elkezd színesedni. Öntsd hozzá részletekben a tejet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, és főzd addig, amíg besűrűsödik.

Egy tűzálló tálba locsolj kevés szószt, és rétegezd bele a hozzávalókat. A tetejére padlizsán és besamel kerüljön, majd szórd meg reszelt sajttal. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.

A padlizsán még a rakott krumpliba is jól illik. Szaftos, mediterrán ízvilágú és besamellel még jobb. 

Ezt is szeretjük