Padlizsános-cukkinis tészta paradicsomszósszal: isteni vegán főétel villámgyorsan
Ha eddig azt gondoltad, a vega fogások egyet jelentenek az unalmas salátával, mindenképpen próbáld ki ezt a padlizsános-cukkinis tésztát!

padlizsanos teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az alábbi tésztaétel hozzávalói között egy olyat sem találsz, amit ne kapnál meg a legközelebbi szupermarketben, az íze varázslatos, és garantáltan eltelít. Ha teljesen növényi alapokon álló ebédet szeretnél, tojás nélkül készült durumtésztából főzd, de bármilyen hagyományos típusból is ugyanolyan finom. Leginkább fusillit érdemes használni hozzá.

Padlizsános-cukkinis tészta paradicsomszósszal

Hozzávalók:

  • 40 dkg fusilli
  • 25 dkg passzírozott paradicsom
  • 10 dkg gomba
  • 1 db padlizsán
  • 1 db cukkini
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt és a cukkinit mosd meg, és vágd kockákra, meghámozni nem kell őket. A gombát szintén mosd meg, és szeleteld fel. A vöröshagymát hámozd meg, és aprítsd fel. Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, dobd rá a hagymával együtt a zöldségeket, sózd, borsozd, és időnként kevergetve hagyd, hogy nagyjából 15 perc alatt összeessenek, a gomba pedig levet engedjen. Ha már puhák, öntsd fel a zöldségeket a passzírozott paradicsommal. Sózd és borsozd meg, szórd meg bazsalikommal és oregánóval, majd forrald össze az egészet.

Amíg a zöldségek puhulnak, a tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd ki a csomagoláson jelzett ideig. Csöpögtesd le, és keverd össze a zöldséges paradicsomszósszal.
Finom és egészséges módon készítheted el a padlizsánt úgy is, ha sütőben sütöd meg.

Ezt is szeretjük