Padlizsánkrém receptek Erdélyből és délről
A padlizsán rendkívül sokoldalú, készítheted töltve, rántva vagy éppen sütve is, ha viszont pazar lakomát akarsz, próbáld ki krém formájában is!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A padlizsánból készült krémet bármivel fogyaszthatod. Kenheted kenyérre, péksüteményre, mártogathatsz bele chipset, de a legfinomabb pirítóssal.

Ha szeretnéd egy kicsit feldobni a kerti parti ízvilágát, készíts egy tállal, és próbáld ki grillezett zöldségekkel is! Mindenhogy isteni, ráadásul négy-öt napig eláll a hűtőben, így bátran készíthetsz nagyobb adagot is.

Görögös padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 1 kg padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • oregánó

A padlizsánt süsd meg, majd húzd le a héját. Darabold fel, és a felét tedd egy tálba. Reszeld bele a fokhagymát, és add hozzá a meghámozott paradicsomokat.

Pépesítsd botmixerrel, majd tedd bele a maradék padlizsánt, az apróra vágott petrezselymet, az olívaolajat és a vörösborecetet. Végül fűszerezd oregánóval, és az egészet pépesítsd simára.

Joghurtos padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 padlizsán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 pohár joghurt

A padlizsánt mosd meg, tedd be a sütőbe, és addig süsd, amíg összeesik. Vedd ki a sütőből, hámozd meg, és vágd kisebb darabokra. A megpucolt fokhagymával együtt botmixerrel törd össze. Add hozzá az olívaolajat, a joghurtot, és ízesítsd ízlésed szerint sóval. Tedd egy jól záró edénybe, és tárold a hűtőben.

Erdélyi padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 fej vöröshagyma
  • kevés ecet vagy citromlé
  • bors

A padlizsánt süsd meg. Húzd le a héját, majd vágd apróra. Keverj hozzá pici ecetet vagy citromlevet, így nem barnul meg. Reszeld bele a vöröshagymát, és ízesítsd sóval, borssal. Végül keverd hozzá a majonézt, és tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Feta sajtos padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 25 dkg feta sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 padlizsán
  • 1 kiskanál citromlé
  • 1 kiskanál oregánó

A padlizsánt forró sütőben süsd meg. Ha kicsit kihűlt, de még meleg, húzd le a héját. Vágd a húsát apró darabokra, majd add hozzá az áttört fokhagymát, az olívaolajat, a citromlevet, az oregánót, és morzsold bele a feta sajtot. Botmixerrel pépesítsd, majd hideg helyen tárold.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük