Padlizsánkrém, ahogyan Erdélyben készítik

A padlizsánkrémet nem lehet megunni, elrontani sem nagyon, a sütést leszámítva pedig nagyon gyorsan elkészül.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár csevegős barátnős estét tervezel, akár házibulit, a padlizsánkrém egy kis pirítóssal remek választás.

Mivel pár napig eláll a hűtőben, ha maradna belőle, bár ez igen kevéssé valószínű, saját magadnak is finom tévénéző finomság lehet belőle.

Padlizsánkrém


Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 fej vöröshagyma
  • citromlé
  • bors

A padlizsánokat vágd félbe, majd közepes lángon süsd meg, ez körülbelül 40 perc. Húzd le a megsült padlizsán héját, de ki is kaparhatod egy kanállal, és vágd apróra. Keverj hozzá kevés citromlevet, így nem barnul meg. A vöröshagymát vágd egészen apró kockákra, de le is reszelheted. A majonézt, a padlizsánt és a hagymát keverd össze, majd sózd, borsozd, végül tedd pár órára hűtőbe.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Képünk a Budapest daily photo oldalról származik, köszönjük!

OLVASD EL EZT IS!

humuszka
  • szendvics
  • különleges recept

Készíts humuszt házilag!

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük