Padlizsánkrém, ahogyan Erdélyben készítik
A padlizsánkrémet nem lehet megunni, elrontani sem nagyon, a sütést leszámítva pedig nagyon gyorsan elkészül.
Akár csevegős barátnős estét tervezel, akár házibulit, a padlizsánkrém egy kis pirítóssal remek választás.
Mivel pár napig eláll a hűtőben, ha maradna belőle, bár ez igen kevéssé valószínű, saját magadnak is finom tévénéző finomság lehet belőle.
Padlizsánkrém
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 2 evőkanál majonéz
- 2 fej vöröshagyma
- citromlé
- só
- bors
A padlizsánokat vágd félbe, majd közepes lángon süsd meg, ez körülbelül 40 perc. Húzd le a megsült padlizsán héját, de ki is kaparhatod egy kanállal, és vágd apróra. Keverj hozzá kevés citromlevet, így nem barnul meg. A vöröshagymát vágd egészen apró kockákra, de le is reszelheted. A majonézt, a padlizsánt és a hagymát keverd össze, majd sózd, borsozd, végül tedd pár órára hűtőbe.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Képünk a Budapest daily photo oldalról származik, köszönjük!
OLVASD EL EZT IS!
- szendvics
- különleges recept
Készíts humuszt házilag!
- csirke
- krémleves
A legfinomabb sütőtökös receptek
- krumpli
- magyaros