Fűszeres padlizsánfalatok olvadó mozzarellával - Isteni köret vagy előétel
Ha valami könnyű finomságra vágysz, készíts mediterrán padlizsánfalatokat mozzarellával és fűszerekkel megbolondítva.
Azt már tudjuk, hogy a mozzarella és a padlizsán jó barátságban vannak egymással. Önmagában könnyű, gyors vacsora, de jól illik csirkéhez, halakhoz, behűtött nyári salátákhoz.
Padlizsánfalatok mozzarellával
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 20 dkg mozzarella
- 1 dl olívaolaj
- 1 evőkanál aprított bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés:
A padlizsánt mosd meg, és papírtörlővel törölgesd át. Vágd három-négy milliméter vastag karikákra, sózd meg, és tedd a hűtőbe 20 percre. Közben szeld fel a mozzarellát. Pihentetést követően a padlizsánkarikákat kevés olajon süsd oldalanként két-két percig.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, az olajat pedig keverd el a bazsalikommal és a pépesített fokhagymával. Kenj meg a fűszeres keverékkel egy szelet padlizsánt, rakj rá mozzarellát, majd a tetejére is tégy fűszeres zöldséget. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Amikor a padlizsán már illatozik, a sajt megolvad, és szép a színe, kiveheted a sütőből.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept