Emlékszel a pacsnira?
Itt a receptje
A talán egy kissé feledésbe merült pacsni az egyik legfinomabb édesség, amit a péknél vehetsz, készítsd el otthon is!
- Jobban csökkenti a stressz nyomait, mint a krémek: keringésfokozó arcmasszázs ráncok és nyúzott kinézet ellen »
- 7 sikkes, nőies szett Palvin Barbarától, amit szimpla darabokból hozott össze: elképesztően csinos bennük »
- Új hajszín, új stílus: ezek a nők bevállaltak valami mást, és nem győztek rácsodálkozni felfrissült frizurájukra »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
A pacsni éppen annyira bonyolult édesség, mint a többi élesztős sütemény, vagyis egyáltalán nem, csak némi kézügyességet és odafigyelést igényel.
Lekvárral megkenve, kakaóval megszórva, csokikrémmel nyakon öntve a legfinomabb.
Pacsni
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 10 dkg vaj
- 1 csipet só
- cukor
Elkészítés ideje:
Három óra.
Elkészítés menete:
Ahogy minden élesztős tésztánál, úgy itt is az első és legfontosabb ügy az élesztő felfuttatása: a tejet melegítsd meg egy kicsit, keverj bele két csapott evőkanálnyi cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tedd meleg helyre, hogy felfusson. Itt van még egy fontos dolog: a vajat tedd fagyasztóba! A lisztet mérd ki, szórd bele a sót, majd ha felfutott az élesztő, keverd hozzá. Dolgozd össze a tésztát, aztán egy konyharuhával lefedve tedd félre kelni háromnegyed órára, de közben legalább kétszer gyúrd át. Vedd elő a kedvenc tésztagyúró deszkádat, lisztezd be alaposan, tedd rá a tésztát, és oszd el három egyenlő részre.
Nyújtsd négyzet alakúra a részeket, majd az egyikre reszeld a vaj felét, aztán tedd rá a következőt, arra reszeld a másik felét, végül a harmadik lappal fedd le őket. Nyomkodd össze a lapokat, és tedd félre pihenni 20 percre. Ha ez letelt, akkor vágd fel a tésztát nagyjából egyforma négyzetekre, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, jó szellősen, és ismét hagyd pihenni fél órát. Miután ez is letelt, minden négyzetet húzz szét kissé, hogy elnyerjék a klasszikus pacsniformát. A sütőt melegítsd elő 220 fokra, a leendő pacsnikat permetezd meg vízzel, majd told be őket sülni, nagyjából nagyjából perc alatt szépen megpirulnak, és el is készülnek.
A nagyi titkai
A legjobb sütiket biztosan a nagymamák készítik, megpróbáltunk tőlük ellopni pár hasznos receptet
OLVASD EL EZT IS!

- kakaó
- sütemény
Kakaós-vaníliakrémes sütemény

- alma
- cukor
Almatócsni

- alma
- torta