Különleges pácban érlelt borjúszelet serpenyőben sütve - Puha és nagyon szaftos
A pácolt borjúszeletet a házi mártás még jobban feldobja.

Különleges pácban érlelt borjúszelet serpenyőben sütve - Puha és nagyon szaftos
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

Ennél szebb nászutas célpont kevés van: luxusélmény, de megfizethető úti cél Dubaj »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez aztán tényleg igazi ínyencség! Minél tovább pácolod, annál finomabb lesz. A sokféle fűszer jól harmonizál egymással. Krumplipürével, színes salátával kitűnő. Biró Sára saját maga kreálta a receptet, azóta ez az egyik legnagyobb családi kedvenc.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 szelet borjúcomb
  • 4 szelet szárított vargánya
  • 2 dl sűrű paradicsom
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 kávéskanál mustár
  • 2 szem szegfűbors
  • 2 szem borókabogyó
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A borjúszeletet mosd meg, kicsit klopfold ki, majd hintsd meg frissen őrölt borssal. A mustárt keverd el az olívaolajjal, és ezzel a páccal kend be a húst. Lefóliázva tedd a hűtőbe, közben forgasd meg. Pácold legalább négy órán keresztül, de a legjobb, ha egy éjszakán át pihenteted.

Amikor sütni szeretnéd a húst, keverd össze a lisztet a pirospaprikával, sózd meg a szeleteket, és forgasd a paprikás lisztbe. Egy teflonserpenyőben hevíts olajat, és süsd pirosra oldalanként három-négy perc alatt, majd rakd egy lábasba. Tedd a visszamaradt szaftba a cukrot, pirítsd egy kicsit, add hozzá a paradicsomot és egy-másfél deci vizet. Rakd hozzá vargányát, a szegfűborsot, a borókabogyót, és forrald fel, majd tedd bele a hússzeleteket. Párold 15-20 percig, közben rázogasd, ha szükséges, dobj még hozzá sót. Forrón tálald.

Ezt is szeretjük