Különleges pácban érlelt borjúszelet serpenyőben sütve - Puha és nagyon szaftos
A pácolt borjúszeletet a házi mártás még jobban feldobja.

Különleges pácban érlelt borjúszelet serpenyőben sütve - Puha és nagyon szaftos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez aztán tényleg igazi ínyencség! Minél tovább pácolod, annál finomabb lesz. A sokféle fűszer jól harmonizál egymással. Krumplipürével, színes salátával kitűnő. Biró Sára saját maga kreálta a receptet, azóta ez az egyik legnagyobb családi kedvenc.

Pácolt borjúszelet

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet borjúcomb
  • 4 szelet szárított vargánya
  • 2 dl sűrű paradicsom
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 kávéskanál mustár
  • 2 szem szegfűbors
  • 2 szem borókabogyó
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A borjúszeletet mosd meg, kicsit klopfold ki, majd hintsd meg frissen őrölt borssal. A mustárt keverd el az olívaolajjal, és ezzel a páccal kend be a húst. Lefóliázva tedd a hűtőbe, közben forgasd meg. Pácold legalább négy órán keresztül, de a legjobb, ha egy éjszakán át pihenteted.

Amikor sütni szeretnéd a húst, keverd össze a lisztet a pirospaprikával, sózd meg a szeleteket, és forgasd a paprikás lisztbe. Egy teflonserpenyőben hevíts olajat, és süsd pirosra oldalanként három-négy perc alatt, majd rakd egy lábasba. Tedd a visszamaradt szaftba a cukrot, pirítsd egy kicsit, add hozzá a paradicsomot és egy-másfél deci vizet. Rakd hozzá vargányát, a szegfűborsot, a borókabogyót, és forrald fel, majd tedd bele a hússzeleteket. Párold 15-20 percig, közben rázogasd, ha szükséges, dobj még hozzá sót. Forrón tálald.

Ezt is szeretjük