A tökéletes piskóta receptje
Süss piskótát, és bolondítsd meg nyárvégi gyümölcsökkel, vagy készíts belőle könnyű tortát a család legnagyobb örömére.
A piskótának - szerencsére - nincs szezonja, bármikor elkészíthető, azonban a töltelékkel vagy néhány gyümölccsel az évszakra szabhatod, jobban mondva sütheted.
Ha pedig megvan a tökéletes alaprecept, már csak a fantáziádra van szükséged, hogy mit teszel bele, és milyen krémet alkotsz hozzá. De azért mi is segítünk.
A tökéletes piskóta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet.
Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik!
Szederkrém a piskótához
Hozzávalók:
- 30 dkg mascarpone
- 5 dkg porcukor
- 5 cl citromlé
- 5 cl víz
- 30 dkg szeder
- 1 lap zselatin
Tegyél félre egy maréknyi szedret. A krémhez a gyümölcsöt a vízzel és a citromlével turmixold össze. Öntsd át egy lábasba, add hozzá a cukrot, és forrald fel. Ha kihűlt, keverd össze a mascarponéval. A zselatint olvaszd ki vízben, és keverd össze a krémmel, tedd bele a félretett szedreket, majd ezzel kend meg a piskótát.
Szilvás piskóta
Hozzávalók:
- 1 kg szilva
- 6 tojás
- 35 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Egy tepsit vajazz, majd lisztezz ki, az aljára szórj cukrot, és fektesd bele a felezett szilvákat héjjal lefelé. A tojássárgákat keverd ki két deci vízzel és a cukorral. A fehérjéket verd fel kemény habbá, és óvatosan keverd bele a sárgájába, majd add hozzá apránként a lisztet és a sütőport. A masszával öntsd le a szilvákat. Előmelegített sütőben közepes lángon süsd tűpróbáig.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Szőlős túrótorta
Hozzávalók a krémhez:
- 50 dkg túró
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 3 dl habtejszín
- cukor
- 1 fürt szőlő
A túrót a cukorral és a citromlével keverd ki. Verd fel a tejszínhabot. A kikevert túrót és a habot lassan keverd össze. A szőlőt szedd le a fürtről, ha nagyon nagyok a szemek, akkor vágd őket félbe. Ezután a tortalapot vágd három lapra. Kend meg a lapokat a túrókrémmel, majd kívülről is vond be ízlésesen. Díszítheted további szőlőszemekkel is.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény