Elképesztően selymes őszi gombakrémleves, pirított tökmaggal megbolondítva

Melengető, fűszeres és laktató gombakrémleves az őszi kuckózós napokra.

Őszi gombakrémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krémlevesek az ősz sztárfogásai, mindenki szereti és könnyű elkészíteni őket. Ez a gombakrémleves isteni selymes és sűrű, a tökmag pedig tökéletesen illik hozzá. Ha szereted a gombás fogásokat, akkor az ősz a legjobb szezon, hiszen ilyenkor rengeteg gomba terem az erdőkben, így sok különlegességet is találni a piacokon, boltokban. Bátran variáld az alapanyag gombafajtáját, ha más ízeket szeretnél kipróbálni.

Őszi gombakrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg csiperkegomba
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 6 dl zöldségalaplé
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • szerecsendió
  • tárkony
  • tökmag
Recept idők

Pucold meg a zöldségeket, a gomba héját pedig húzd le. A hagymát vágd apró kockákra, a gombát és a répákat szeleteld fel. Egy lábasban hevíts vajat, majd a vöröshagymát párold üvegesre. Utána jöhet a lábosba a többi zöldség, néhány percig pirítsd őket össze. Fűszerezd sóval, borssal, egy kevés szerecsendióval, és ha szeretnéd, bolondítsd meg néhány csipet tárkonnyal.

Öntsd fel a pirult zöldségeket az alaplével, és főzd puhára őket. Botmixer segítségével dolgozd össze a levest, míg krémes állagot kapsz. Egy merőkanálnyi levesben keverd el a habtejszínt, majd alapos kavargatás mellett öntsd vissza a leveshez. Még néhány percig hagyd alacsony lángon főni.

Tálaláskor szórd meg tökmaggal, esetleg locsold meg olívaolajjal.

Legényfogó leves a mama receptes füzetéből: tejfölös habarással az igazi

Finom, kiadós, magyaros leves, mely picit pikáns a mustárnak köszönhetően. Ebből a levesből érdemes nagyobb adagot készíteni.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük