Oregánós, fokhagymás csirkemell a sütőből: omlós, szaftos és gyors főfogás
Fűszerezd a csirkemellet oregánóval és fokhagymával! Csak pár perc munka, a többit bízd a sütőre.
A kicsit száraz, ám rendkívül könnyen kezelhető csirkemellfiléből is szaftos fogást készíthetsz, ha sütés előtt fűszeres pácban érleled, és száraz fehérbort öntesz alá. A fokhagyma és a friss oregánó nagyon jól megy hozzá, ezzel a módszerrel ráadásul a kalóriáktól sem kell tartanod. Piros vagy tarka borssal is színesítheted az ételt.
Oregánós, fokhagymás csirkemell receptje
Hozzávalók
- 60 dkg nagy filézett csirkemell
- 2 dl fehérbor
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál sült csirke fűszersó
- 1 evőkanál friss oregánó
- 1 evőkanál szezámmag
- só
- frissen őrölt tarkabors
Elkészítés:
A csirkemellet tisztítsd meg, sózd meg. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat az átnyomott fokhagymával, az apróra vágott oregánóval, a fűszersóval, a tarkaborssal, és ezzel a páclével öntsd nyakon a húsdarabokat. Lefedve pihentesd a hűtőben egy órát.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A bepácolt csirkemellet helyezd el egy tepsiben, öntsd alá a bort, a tetejét szórd meg szezámmaggal, fedd le alufóliával, és így párold a sütőben háromnegyed órát, amíg a hús omlósra puhul. Az utolsó 15 percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy egy kicsit megpiruljon.
Rozmaringgal sütve is különösen ízletes ebéd készülhet csirkéből.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció