Oregánós, fokhagymás csirkemell a sütőből: omlós, szaftos és gyors főfogás
Fűszerezd a csirkemellet oregánóval és fokhagymával! Csak pár perc munka, a többit bízd a sütőre.

fokhagymas csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kicsit száraz, ám rendkívül könnyen kezelhető csirkemellfiléből is szaftos fogást készíthetsz, ha sütés előtt fűszeres pácban érleled, és száraz fehérbort öntesz alá. A fokhagyma és a friss oregánó nagyon jól megy hozzá, ezzel a módszerrel ráadásul a kalóriáktól sem kell tartanod. Piros vagy tarka borssal is színesítheted az ételt. 

Oregánós, fokhagymás csirkemell receptje

Hozzávalók:

  • 60 dkg nagy filézett csirkemell
  • 2 dl fehérbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál sült csirke fűszersó
  • 1 evőkanál friss oregánó
  • 1 evőkanál szezámmag
  • frissen őrölt tarkabors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet tisztítsd meg, sózd meg. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat az átnyomott fokhagymával, az apróra vágott oregánóval, a fűszersóval, a tarkaborssal, és ezzel a páclével öntsd nyakon a húsdarabokat. Lefedve pihentesd a hűtőben egy órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A bepácolt csirkemellet helyezd el egy tepsiben, öntsd alá a bort, a tetejét szórd meg szezámmaggal, fedd le alufóliával, és így párold a sütőben háromnegyed órát, amíg a hús omlósra puhul. Az utolsó 15 percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy egy kicsit megpiruljon.
Rozmaringgal sütve is különösen ízletes ebéd készülhet csirkéből.

Ezt is szeretjük