Tökéletesen omlós sajtos rúd receptje: előre is begyúrhatod a tésztát

A házi készítésű, omlós sajtos rúdnál nem is kell finomabb ropogtatnivaló.

sajtos rud
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tökéletesen omlós sajtos rúd titka a megfelelően kiválasztott hozzávalókban rejlik. Felejtsd el a margarint: az igazán jó tésztába vajat és sertészsírt gyúrj. Miután összeállítottad, pihentesd hideg helyen néhány órát vagy akár egy egész éjszakát, és másnap szaggasd ki a rudakat.

Omlós sajtos rudak receptje

Hozzávalók

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg sertészsír
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál

A tetejére

  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 tojássárgája
  • magvak a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A zsírt és a vajat tépkedd vagy vágd kicsi darabokra. A lisztet keverd el a sütőporral, add a zsíros vajhoz, és morzsold el. Add hozzá a tejfölt és a sót is, gyúrj belőle sima tésztát, majd csavard folpackba, és tedd hideg helyre. Így pihentesd néhány órát vagy egy éjszakát. Amikor az idő letelt, lisztezett deszkán nyújtsd ki egy centi vastagra. Kend meg felvert tojássárgájával, szórd meg egyenletesen reszelt sajttal, hintsd meg ízlés szerint mákszemekkel vagy szezámmaggal, és derelyevágóval vágd tetszés szerinti darabokra. Helyezd őket egymás mellé sütőpapírral kibélelt tepsibe, és told 200 fokra előmelegített sütőbe annyi időre, amíg aranysárga színt kapnak.

A jó sok borssal készült káposztás pogácsa is abbahagyhatatlan ropogtatnivaló.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük