Olívás-paradicsomos spagetti, ahogy az olaszok készítik
A pasta puttanesca hagyományos olasz tésztarecept, a mai napig népszerű a csizma déli csücskénél.
- Jennifer Lopez arcán valami nem stimmel: durván megszaladt a retus a cipőreklám fotóin »
- Ilyen bitang nőies tud lenni a rövid frizura: előtte-utána fotók mutatnak rá, milyen sokat jelent az előnyös, divatos fazon »
- Megemeli a hajtöveket és szuper dús tartást ad: ezért a hajformázó eszközért rajonganak most a szépségbloggerek »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Ha egy hagyományos szicíliai ebédet szeretnél készíteni, ez kézenfekvő megoldás lehet, nagyon régi, nagyon jól bevált recept.


A hozzávalókon is látszik, hogy egy hagyományos olasz fogásról van szó, csak olyan összetevőket tartalmaz, amelyeket könnyen beszerezhet egy szicíliai háziasszony.
Olívás-paradicsomos spagetti
Hozzávalók:
- 60 dkg spagetti
- 60 dkg hámozott paradicsom
- 6 szardellafilé
- 5 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg olívabogyó
- 1 evőkanálnyi kapribogyó
- 1 chilipaprika
- petrezselyem
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Kezdésnek tedd fel főni a tésztát enyhén sós vízben. Ezután végy elő egy serpenyőt, olvaszd meg benne a vajat, majd add hozzá a fokhagymát pirulni, utána jöhet az olívabogyó és a szardellafilék. Mielőtt nagyon megbarnulna a fokhagyma, add hozzá a kapribogyókat, a paradicsomokat és a chilipaprikát. Persze, ha nem szereted a csípős ízeket, ezt ki is hagyhatod.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Keverd jól össze az egészet, sózd és borsozd kedvedre. Ha elkészült a tészta, szűrd le, szórd meg a felvágott petrezselyemmel, majd tedd félre. Ha már a szósz is elkészült, add hozzá a tésztához, keverd el benne jó alaposan, és már fogyaszthatod is. Egy kis parmezán mindenképp jól mutat a tetején.
Itália a konyhádban
Ha szereted az olaszos ízeket, végy pár ötletet képgalériánkból!
OLVASD EL EZT IS!

- pizza
- paradicsom
Kelesztés nélküli pizzatészta

- gomba
- tészta
Gyors tészta hétköznapi vacsorákhoz

- paradicsom
- zöldség