Olívás-paradicsomos spagetti, ahogy az olaszok készítik

A pasta puttanesca hagyományos olasz tésztarecept, a mai napig népszerű a csizma déli csücskénél.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egy hagyományos szicíliai ebédet szeretnél készíteni, ez kézenfekvő megoldás lehet, nagyon régi, nagyon jól bevált recept.

A hozzávalókon is látszik, hogy egy hagyományos olasz fogásról van szó, csak olyan összetevőket tartalmaz, amelyeket könnyen beszerezhet egy szicíliai háziasszony.

Olívás-paradicsomos spagetti

Hozzávalók:

  • 60 dkg spagetti
  • 60 dkg hámozott paradicsom
  • 6 szardellafilé
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg olívabogyó
  • 1 evőkanálnyi kapribogyó
  • 1 chilipaprika
  • petrezselyem
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Kezdésnek tedd fel főni a tésztát enyhén sós vízben. Ezután végy elő egy serpenyőt, olvaszd meg benne a vajat, majd add hozzá a fokhagymát pirulni, utána jöhet az olívabogyó és a szardellafilék. Mielőtt nagyon megbarnulna a fokhagyma, add hozzá a kapribogyókat, a paradicsomokat és a chilipaprikát. Persze, ha nem szereted a csípős ízeket, ezt ki is hagyhatod.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Keverd jól össze az egészet, sózd és borsozd kedvedre. Ha elkészült a tészta, szűrd le, szórd meg a felvágott petrezselyemmel, majd tedd félre. Ha már a szósz is elkészült, add hozzá a tésztához, keverd el benne jó alaposan, és már fogyaszthatod is. Egy kis parmezán mindenképp jól mutat a tetején.

Itália a konyhádban

Ha szereted az olaszos ízeket, végy pár ötletet képgalériánkból!

A legfinomabb olasz ételek receptjei

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük