Olívás-paradicsomos spagetti, ahogy az olaszok készítik

A pasta puttanesca hagyományos olasz tésztarecept, a mai napig népszerű a csizma déli csücskénél.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha egy hagyományos szicíliai ebédet szeretnél készíteni, ez kézenfekvő megoldás lehet, nagyon régi, nagyon jól bevált recept.

A hozzávalókon is látszik, hogy egy hagyományos olasz fogásról van szó, csak olyan összetevőket tartalmaz, amelyeket könnyen beszerezhet egy szicíliai háziasszony.

Olívás-paradicsomos spagetti

Hozzávalók:

  • 60 dkg spagetti
  • 60 dkg hámozott paradicsom
  • 6 szardellafilé
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg olívabogyó
  • 1 evőkanálnyi kapribogyó
  • 1 chilipaprika
  • petrezselyem
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Kezdésnek tedd fel főni a tésztát enyhén sós vízben. Ezután végy elő egy serpenyőt, olvaszd meg benne a vajat, majd add hozzá a fokhagymát pirulni, utána jöhet az olívabogyó és a szardellafilék. Mielőtt nagyon megbarnulna a fokhagyma, add hozzá a kapribogyókat, a paradicsomokat és a chilipaprikát. Persze, ha nem szereted a csípős ízeket, ezt ki is hagyhatod.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Keverd jól össze az egészet, sózd és borsozd kedvedre. Ha elkészült a tészta, szűrd le, szórd meg a felvágott petrezselyemmel, majd tedd félre. Ha már a szósz is elkészült, add hozzá a tésztához, keverd el benne jó alaposan, és már fogyaszthatod is. Egy kis parmezán mindenképp jól mutat a tetején.

Itália a konyhádban

Ha szereted az olaszos ízeket, végy pár ötletet képgalériánkból!

A legfinomabb olasz ételek receptjei

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük