Ropogós és foszlós: így készül az olívaolajos buci kenyérsütőgép nélkül
Ha rajongsz a meleg, friss pékáruért, nehogy kihagyd az olaszok könnyű, olívaolajos buciját!
Ezzel az olívaolajos bucival mediterrán hangulatot csempézhetsz a hétköznapokba. Ennél jobb szendvicsalapot nem kívánhatnál, és még hamburgerzsemleként is megállja a helyét. Fontos, hogy minőségi olívaolajat használj hozzá, és a tésztába szórhatsz oregánót is.
Olívaolajos buci
Hozzávalók 8 darabhoz
- 50 dkg liszt
- 1 bögre víz
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 3 dkg friss élesztő
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 db tojássárgája
Elkészítés:
Melegíts egy deci vizet, majd rakj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj 10-15 percig, amíg felfut, tehát jól megemelkedik, és a teteje habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, az élesztőt, az olívaolajat és a maradék vizet. Gyúrd körülbelül 10 percig, akkor jó, ha szép sima, és nem ragad a kezedhez. Ha szükséges, önts még hozzá vizet.
Formázz a tésztából cipót, majd takard le, és keleszd egy órán át. Amikor a duplájára nő, oszd hat-nyolc részre, és készíts bucikat. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és pihentesd még fél-egy órán át. Mindegyiket kend le tojássárgájával, told előmelegített sütőbe, és süsd szép aranybarnára körülbelül 20 perc alatt.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció