Ropogós és foszlós: így készül az olívaolajos buci kenyérsütőgép nélkül
Ha rajongsz a meleg, friss pékáruért, nehogy kihagyd az olaszok könnyű, olívaolajos buciját!

Ropogós és foszlós: így készül az olívaolajos buci kenyérsütőgép nélkül
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

Blézer, dzseki, kabát, pulcsi: így divatosak az alapdarabok idén ősszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezzel az olívaolajos bucival mediterrán hangulatot csempézhetsz a hétköznapokba. Ennél jobb szendvicsalapot nem kívánhatnál, és még hamburgerzsemleként is megállja a helyét. Fontos, hogy minőségi olívaolajat használj hozzá, és a tésztába szórhatsz oregánót is.

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 1 bögre víz
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

Melegíts egy deci vizet, majd rakj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj 10-15 percig, amíg felfut, tehát jól megemelkedik, és a teteje habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, az élesztőt, az olívaolajat és a maradék vizet. Gyúrd körülbelül 10 percig, akkor jó, ha szép sima, és nem ragad a kezedhez. Ha szükséges, önts még hozzá vizet.
 

Formázz a tésztából cipót, majd takard le, és keleszd egy órán át. Amikor a duplájára nő, oszd hat-nyolc részre, és készíts bucikat. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és pihentesd még fél-egy órán át. Mindegyiket kend le tojássárgájával, told előmelegített sütőbe, és süsd szép aranybarnára körülbelül 20 perc alatt.

Ezt is szeretjük