Hétvégi menü 2500 forintból
Nem kell minden hétvégén elképesztő és drága menüt rittyentened, néha elég, ha egyszerű ételeket készítesz a családnak.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

Elrontottad a szemsminkedet? Ettől az 1 perces trükktől profi munkának fog tűnni »

A téli szezon legdivatosabb hajszínei és frizurái: a természetes nőiesség a fodrászok új mottója »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nincs mindig pénz arra, hogy különlegességeket készíts a hétvégén. Főleg nagycsaládban okozhat fejfájást az olcsó, mégis finom ételek kifundálása.

 

Két menüsort ajánlunk, melynek hozzávalóit 2500 forintért megvásárolhatod, de sok hozzávalóra valószínűleg nem kell majd költened, mert minden konyhában ott vannak. Természetesen a fogásokat saját kedved szerint keverheted.

Salátaleves

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej saláta
  • 3 tojás
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanálnyi liszt
  • egy evőkanál ecet
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 2 evőkanál kapor
  • bors
  • 1 pohár tejföl

A salátát szedd leveleire, és alaposan mosd meg. A szalonnát vágd apróra, süsd ki a zsírját, majd a pörcöket szedd ki a lábasból. A salátát fél liter vízzel a zsíron párold meg, add hozzá a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd. Amikor puhák a levelek, még körülbelül másfél liter vizet önts rá, majd a tojások, a liszt és a tejföl keverékével habard be. Végül ízesítsd ecettel, és szórd rá a frissen metélt kaprot és a szalonnapörcöket.

Gombás csirkeragu

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkecomb
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 5 dkg olaj
  • liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél doboz tejföl
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • bors
  • kakukkfű
  • petrezselyem

A húst filézd ki, vágd csíkokra, majd a darabokat forgasd lisztbe, és a felhevített olajon pirítsd meg. Add hozzá az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Öntsd fel két deci vízzel, majd tedd bele a paradicsompürét. Lassú tűzön párold. Ha már félig puha a hús, akkor add hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát, és sózd meg, valamint fűszerezd borssal, kakukkfűvel. Végül keverd bele a tejfölt és a felaprított petrezselymet. Rizzsel kínáld.

Túrófánk

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg túró
  • 2 tojássárgája
  • fél csomag sütőpor
  • 12 dkg cukor
  • olaj

Dolgozd össze a lisztet a margarinnal, add hozzá a túrót, a tojássárgákat, egy csipet sót, a sütőport és a cukrot. Ezt nyújtsd ki, majd szaggass belőle pogácsaméretű korongokat. Süsd ki ezeket forró olajban. Lekvárral vagy fahéjas cukorral nagyon finom.

Burgonyaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 liter víz
  • 250 g burgonya
  • 2 sárgarépa
  • fél póréhagyma
  • kevés petrezselyemgyökér
  • fél zellergumó
  • fél teáskanál kömény és majoránna
  • 1 csipetnyi só és szerecsendió-őrlemény
  • 2 teáskanál élesztőpehely
  • 4 teáskanál frissen vágott petrezselyem

A burgonyát és a zöldséget jól mosd meg, és hámozatlanul vágd apróra. A vizet forrald fel, a burgonyát és a zöldséget add hozzá, és 10-20 percig párold. A levest vedd le a tűzről, majd szűrőn passzírozd át, hogy enyhén krémes levet kapj. A fűszerekkel ízesítsd, majd petrezselyemmel szórd meg.

Sajtos tészta másképp

Hozzávalók:

  • 50 dkg spagetti
  • 30 dkg trappista
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj

A spagettit sós vízben főzd ki, majd alaposan csepegtesd le. Reszeld le a sajtot, majd a felét keverd össze a tejszínnel és az átnyomott fokhagymával. Egy mély tűzálló tálat olajozz ki, és terítsd bele a sajtos keverék felével összekevert spagettit. Végül az egészet öntsd le a maradék tejszínes sajttal, és a sütőben süsd világospirosra. Megbarnítani nem szabad, mert a sajt megkeseredhet.

Mákos guba

Hozzávalók:

  • 6 nagyobb kifli
  • 1 liter tej
  • vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 15 dkg darált mák
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg porcukor

A kifliket hagyd egy kicsit megszikkadni. A tejet melegítsd fel. A tojások sárgáját keverd ki a cukorral, és add a tejhez. Ne hagyd felfőni! Keverd bele a vaníliás cukrot is. A mákot keverd el a porcukorral. Fogj egy jénai tálat, vajazd ki. A kifliket karikázd fel, és rétegezd a tál aljára. Locsold meg a tejes keverékkel, és szórj rá mákot. Folytasd így, amíg el nem fogy. Told előmelegített sütőbe, és közepes lángon süsd 30 percig. Ha van kedved hozzá, akkor készíthetsz mellé vaníliapudingot.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük