Csodafinom borsós tészta olasz módra: pirított mandula is kerül a szószba
Ebbe az olasz módra készülő, krémes, zöldborsós tésztába mandula is kerül.
Ez nem egy hagyományos zöldborsós tészta: a krémes öntet alapja zöldborsópesto, amelybe rengeteg finomság kerül. A mártás alapja pirított mandula, de a parmezán sajt is bőven kerül bele. Készítheted teljesen krémesre, vagy hagyhatsz benne néhány egész szem borsót: csak az ízléseden múlik!
Olasz zöldborsós tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg száraztészta
- 40 dkg zöldborsó
- 15 dkg parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál mandulapehely
- 1.5 dl olívaolaj
- 1 citrom
- 1 csokor bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A tésztát forró sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. A zöldborsót negyedóra alatt főzd puhára.
A mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg, és tedd egy késes aprítógépbe. Add hozzá a kifőtt borsót, a parmezán kétharmadát, a pirított mandulát, a felszeletelt fokhagymát, az olajat, a citrom kifacsart levét és a bazsalikomleveleket. Ízesítsd sóval és borssal, és pépesítsd. Az így kapott pestót forgasd össze a kifőtt tésztával. Tálaláskor az adagok tetejét szórd meg parmezánforgácsokkal.
A pesto nem csak zöld lehet: a piros változat alapját szárított paradicsom alkotja.
Kép: Away IGI / Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept