Csodafinom borsós tészta olasz módra: pirított mandula is kerül a szószba

Ebbe az olasz módra készülő, krémes, zöldborsós tésztába mandula is kerül.

Olasz zöldborsós tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez nem egy hagyományos zöldborsós tészta: a krémes öntet alapja zöldborsópesto, amelybe rengeteg finomság kerül. A mártás alapja pirított mandula, de a parmezán sajt is bőven kerül bele. Készítheted teljesen krémesre, vagy hagyhatsz benne néhány egész szem borsót: csak az ízléseden múlik!

Olasz zöldborsós tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg száraztészta
  • 40 dkg zöldborsó
  • 15 dkg parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál mandulapehely
  • 1.5 dl olívaolaj
  • 1 citrom
  • 1 csokor bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát forró sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. A zöldborsót negyedóra alatt főzd puhára.

 

A mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg, és tedd egy késes aprítógépbe. Add hozzá a kifőtt borsót, a parmezán kétharmadát, a pirított mandulát, a felszeletelt fokhagymát, az olajat, a citrom kifacsart levét és a bazsalikomleveleket. Ízesítsd sóval és borssal, és pépesítsd. Az így kapott pestót forgasd össze a kifőtt tésztával. Tálaláskor az adagok tetejét szórd meg parmezánforgácsokkal.

A pesto nem csak zöld lehet: a piros változat alapját szárított paradicsom alkotja.

Kép: Away IGI / Getty Images

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük