Házi bazsalikomos pesto az eredeti olasz recept szerint - Ahogy a mámmák készítik

Jó, ha mindig lapul a hűtődben bazsalikomos pesto, hiszen rengeteg módon felhasználhatod.

Házi bazsalikomos pesto
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A krémes, illatos és zamatos bazsalikomos pestóval a tésztákat, a húsokat, a leveseket és a szendvicseket is ízletesebbé teheted. Ráadásul könnyen az ízlésedre formálhatod. Genovában márványmozsárban zúzzák össze a hozzávalókat, te bátran hívd segítségül a robotgépet, amellyel percek alatt elkészíted.

A pestót akár le is fagyaszthatod, akkor azonban ne add hozzá a reszelt sajtot. Jól lezárt műanyag edényben vagy kis üvegben több hétig is eláll.

Házi bazsalikomos pesto

Hozzávalók:

  • 2 bögre friss bazsalikomlevél
  • fél bögre parmezán
  • fél bögre extra szűz olívaolaj
  • 3 teáskanál fenyőmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés ideje: 15 perc

Serpenyőben zsiradék nélkül pirítsd meg a fenyőmagot. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg, különben keserű lesz. A bazsalikomleveleket mosd meg, majd rakd a fenyőmaggal és a fokhagymával együtt egy robotgépbe. Mixeld krémesre körülbelül hat-nyolc perc alatt.

Öntsd hozzá az olívaolajat, végül keverd hozzá a sót, a borsot és a reszelt parmezánt. Tedd kis tálkákba vagy üvegekbe, zárd le légmentesen, különben elkezd sötétedni, és sokat veszít a frissességéből. Tartsd száraz, hűvös helyen. A fenyőmagot helyettesítheted dióval, mogyoróval, rakhatsz még hozzá pisztáciát, spenótot, rozmaringot.

Ezt is szeretjük