Házi bazsalikomos pesto az eredeti olasz recept szerint - Ahogy a mámmák készítik

Jó, ha mindig lapul a hűtődben bazsalikomos pesto, hiszen rengeteg módon felhasználhatod.

bazsalikom-pesto
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krémes, illatos és zamatos bazsalikomos pestóval a tésztákat, a húsokat, a leveseket és a szendvicseket is ízletesebbé teheted. Ráadásul könnyen az ízlésedre formálhatod. Genovában márványmozsárban zúzzák össze a hozzávalókat, te bátran hívd segítségül a robotgépet, amellyel percek alatt elkészíted.

A pestót akár le is fagyaszthatod, akkor azonban ne add hozzá a reszelt sajtot. Jól lezárt műanyag edényben vagy kis üvegben több hétig is eláll.

Házi bazsalikomos pesto

Hozzávalók:

  • 2 bögre friss bazsalikomlevél
  • fél bögre parmezán
  • fél bögre extra szűz olívaolaj
  • 3 teáskanál fenyőmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés ideje: 15 perc

Serpenyőben zsiradék nélkül pirítsd meg a fenyőmagot. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg, különben keserű lesz. A bazsalikomleveleket mosd meg, majd rakd a fenyőmaggal és a fokhagymával együtt egy robotgépbe. Mixeld krémesre körülbelül hat-nyolc perc alatt.

Öntsd hozzá az olívaolajat, végül keverd hozzá a sót, a borsot és a reszelt parmezánt. Tedd kis tálkákba vagy üvegekbe, zárd le légmentesen, különben elkezd sötétedni, és sokat veszít a frissességéből. Tartsd száraz, hűvös helyen. A fenyőmagot helyettesítheted dióval, mogyoróval, rakhatsz még hozzá pisztáciát, spenótot, rozmaringot.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük