Olasz rántott hús ínyenc paradicsomos szósszal: így még finomabb a hétvégi kedvenc
Ha szereted a klasszikus rántott húst és az olasz konyhát, ez az ízletes étel is a kedvenceid közé fog tartozni.

olasz-rantott-hus-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a rántott hús laktató, és tényleg izgalmas. Nemcsak az olaszok készítik előszeretettel, az amerikaiak is odavannak érte. Sőt, egyes források szerint egy tengerentúli vendéglőben kínálták először. A paradicsomszósz és a kétféle sajt teszi igazán különlegessé és mássá, mint ahogy eddig megszoktuk. A parmezán a panírba kerül, a mozzarella viszont a tetejére. Krumpli helyett kínálj mellé stílusosan tésztát!

Olasz rántott hús

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 1.5 bögre zsemlemorzsa
  • 1 bögre liszt
  • 3 db tojás
  • 1 bögre reszelt mozzarella
  • 0.5 bögre paradicsomszósz
  • 4 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • olaj
  • zöldfűszerek
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteld fel, kicsit klopfold ki, és sózd be. Készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet rakd egy tálba, a tojásokat üsd egy másik edénybe, és keverd össze sóval, borssal, oregánóval. A harmadik tálba pedig a parmezán és a zsemlemorzsa kerül. Forgasd meg mindegyikben a szeleteket, a felesleges panírt rázd le. 
 

A paradicsomszószt forrald össze a zúzott fokhagymával és a borssal. Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd meg benne a panírozott húsokat. Ha minden oldaluk aranybarna, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le róluk az olajat. Kanalazz mindegyikre a paradicsomszószból, és szórd meg reszelt mozzarellával. Rakd addig a mikróba, amíg a sajt elolvad. Friss, aprított zöldfűszerekkel kínáld!  
A rántott húst akár a sütőben is megsütheted. A bunda így is ropogós lesz, az olajszagot viszont megúszod.  

Ezt is szeretjük