Olasz rántott hús ínyenc paradicsomos szósszal: így még finomabb a hétvégi kedvenc
Ha szereted a klasszikus rántott húst és az olasz konyhát, ez az ízletes étel is a kedvenceid közé fog tartozni.


- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- 4 szuperegészséges húsféle, ami sokkal jobb a csirkemellnél: kevesen fogyasztják, pedig változatosan elkészíthetők
Ez a rántott hús laktató, és tényleg izgalmas. Nemcsak az olaszok készítik előszeretettel, az amerikaiak is odavannak érte. Sőt, egyes források szerint egy tengerentúli vendéglőben kínálták először. A paradicsomszósz és a kétféle sajt teszi igazán különlegessé és mássá, mint ahogy eddig megszoktuk. A parmezán a panírba kerül, a mozzarella viszont a tetejére. Krumpli helyett kínálj mellé stílusosan tésztát!
Olasz rántott hús
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 1.5 bögre zsemlemorzsa
- 1 bögre liszt
- 3 db tojás
- 1 bögre reszelt mozzarella
- 0.5 bögre paradicsomszósz
- 4 evőkanál reszelt parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
- olaj
- zöldfűszerek
Elkészítés:
A húst szeleteld fel, kicsit klopfold ki, és sózd be. Készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet rakd egy tálba, a tojásokat üsd egy másik edénybe, és keverd össze sóval, borssal, oregánóval. A harmadik tálba pedig a parmezán és a zsemlemorzsa kerül. Forgasd meg mindegyikben a szeleteket, a felesleges panírt rázd le.
A paradicsomszószt forrald össze a zúzott fokhagymával és a borssal. Egy serpenyőben hevíts olajat, és süsd meg benne a panírozott húsokat. Ha minden oldaluk aranybarna, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le róluk az olajat. Kanalazz mindegyikre a paradicsomszószból, és szórd meg reszelt mozzarellával. Rakd addig a mikróba, amíg a sajt elolvad. Friss, aprított zöldfűszerekkel kínáld!
A rántott húst akár a sütőben is megsütheted. A bunda így is ropogós lesz, az olajszagot viszont megúszod.
Még több recept