Nyírségi krumplis strudli: a gyúrt tésztában bújik meg a töltelék
A nyírségi krumplis strudli gyúrt tésztából készül, és olajban sül ropogósra.


- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
A nyírségi krumplis strudli egyszerű, olcsó és abbahagyhatatlan. Készülhet uzsonnára, de akár ebédre is egy tartalmas leves után második fogásnak. A tésztába eredetileg aludttejet szoktak keverni, amit te is elkészíthetsz otthon, de ha úgy könnyebb, használhatsz hozzá savanykás joghurtot vagy kefirt is.
Nyírségi krumplis strudli
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 3 tojássárgája
- 2 evőkanál libazsír
- 1.5 dl aludttej, kefir vagy joghurt
- 1 csipet só
- 4 dl olaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 1 kg krumpli
- 3 tojásfehérje
- 2 evőkanál tejföl
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd meg, mérettől függően 30-45 perc alatt. Ha kész, tedd hideg vízbe. Amikor már kézbe tudod venni, hámozd meg, törd össze, és így hagyd teljesen kihűlni.
Amíg a krumpli fő, állítsd össze a tésztát. A lisztet szitáld át és sózd meg. A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját add a tésztához, a fehérjét tedd félre. Add hozzá a zsírt, az aludttejet, kefirt vagy joghurtot, gyúrj belőle sima tésztát, és folpackba csavarva pihentesd, amíg elkészíted a tölteléket.
Az összetört krumplit sózd, borsozd, add hozzá a tojásfehérjét, és annyi tejfölt, hogy krumplipüré-állagú masszát kapj.
A tésztát nyújtsd ki kör alakúra. Az egyik felére egymástól egyenlő távolságra kanállal halmozz adagokat a krumpliból. Borítsd rá a tészta másik felét, és derelyevágóval szeleteld fel. A szélüket nyomkodd le, hogy ne nyíljanak ki, és forró olajban, oldalanként néhány perc alatt süsd őket pirosra. A kész strudlikat szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd fel róluk a fölösleges zsiradékot.
Hasonló elven készül a derelye is, de azt édes töltelékkel kínáljuk.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept