Unod a petrezselymes krumplit? Képeken 7 szuper nyári köret recepttel
Felejtsd el a hagyományos köreteket, alkoss újat.

Dia

	Sült répa	A kívül sós, belül enyhén édeskés sült répa igazi csemege, ami a legmasszívabb sült hús mellé ugyanúgy illik, mint egy egyszerű zöldsalátába. Ugyan kissé hosszú ideig kell pirulnia, de megéri a türelmet, ráadásul amíg sül, te foglalkozhatsz bármi mással.

Sült répa

A kívül sós, belül enyhén édeskés sült répa igazi csemege, ami a legmasszívabb sült hús mellé ugyanúgy illik, mint egy egyszerű zöldsalátába. Ugyan kissé hosszú ideig kell pirulnia, de megéri a türelmet, ráadásul amíg sül, te foglalkozhatsz bármi mással.

Dia

	Cékla	A céklára jellemzően savanyúságként gondolunk, pedig megsütve zseniális köret. Egyszer próbáld ki, utána biztosan a rabja maradsz. Nincs más teendőd, mint besózni, némi vajat alátenni, és már pirulhat is, viszonylag sok idő kell neki, akárcsak a répának, de szerencsére akár együtt is sütheted őket.

Cékla

A céklára jellemzően savanyúságként gondolunk, pedig megsütve zseniális köret. Egyszer próbáld ki, utána biztosan a rabja maradsz. Nincs más teendőd, mint besózni, némi vajat alátenni, és már pirulhat is, viszonylag sok idő kell neki, akárcsak a répának, de szerencsére akár együtt is sütheted őket.

Dia

	Kukorica	Az óceán túlsó oldalán, Amerikában meglehetősen elterjedt köret a kukorica, mind a főtt, mind a sült változata, idehaza legfeljebb salátaként szoktuk fogyasztani, pedig gyakorlatilag bármilyen grillezett vagy serpenyőben sült hús mellé isteni finom. A sült változathoz főzd meg félig a kukoricát, majd sütőben vagy grillen pirítsd meg annyira, hogy a szemek 20-30%-a egy kicsit megégjen, majd kis darabka vajat kenj szét rajta, sózd és borsozd kedvedre, és már mehet is a husi mellé a tányérra.

Kukorica

Az óceán túlsó oldalán, Amerikában meglehetősen elterjedt köret a kukorica, mind a főtt, mind a sült változata, idehaza legfeljebb salátaként szoktuk fogyasztani, pedig gyakorlatilag bármilyen grillezett vagy serpenyőben sült hús mellé isteni finom. A sült változathoz főzd meg félig a kukoricát, majd sütőben vagy grillen pirítsd meg annyira, hogy a szemek 20-30%-a egy kicsit megégjen, majd kis darabka vajat kenj szét rajta, sózd és borsozd kedvedre, és már mehet is a husi mellé a tányérra.

Dia

	Fokhagyma	Talán meglepő, de a fokhagyma is remek köret lehet, persze önmagában talán kicsit túlzás volna, de ha pár másik finom zöldséggel együtt tálalod, igazi ünnep az ízlelőbimbóknak. A legjobb, ha egyszerűen úgy, ahogy van, mindenféle pucolás nélkül, egyben berakod a fokhagymafejeket a sütőbe, ha pedig már szépen megpirultat, kiveszed és tálalod őket. Akkor jó, ha már szinte magától szétmállik a szájban.

Fokhagyma

Talán meglepő, de a fokhagyma is remek köret lehet, persze önmagában talán kicsit túlzás volna, de ha pár másik finom zöldséggel együtt tálalod, igazi ünnep az ízlelőbimbóknak. A legjobb, ha egyszerűen úgy, ahogy van, mindenféle pucolás nélkül, egyben berakod a fokhagymafejeket a sütőbe, ha pedig már szépen megpirultat, kiveszed és tálalod őket. Akkor jó, ha már szinte magától szétmállik a szájban.

Dia

	Paradicsom	Minden saláta elengedhetetlen eleme a paradicsom, azonban a szárított és a hússal együtt sült változatot is érdemes kipróbálnod, mennyei köret mindkettő, és édeskés ízükkel remekül kiegészítik a zsírosabb, szaftosabb húsokat.

Paradicsom

Minden saláta elengedhetetlen eleme a paradicsom, azonban a szárított és a hússal együtt sült változatot is érdemes kipróbálnod, mennyei köret mindkettő, és édeskés ízükkel remekül kiegészítik a zsírosabb, szaftosabb húsokat.

Dia

	Sült paprika	Talán a legegyszerűbb, de majdnem a legzamatosabb köret a sült paprika. Ezzel tulajdonképpen az égadta világon semmi dolgod sincsen, csak annyi, hogy tedd a grillrácsra vagy a sütőbe, várd meg, amíg megpirul minden oldala, és már kész is van.

Sült paprika

Talán a legegyszerűbb, de majdnem a legzamatosabb köret a sült paprika. Ezzel tulajdonképpen az égadta világon semmi dolgod sincsen, csak annyi, hogy tedd a grillrácsra vagy a sütőbe, várd meg, amíg megpirul minden oldala, és már kész is van.

Dia

	Krumpli	A krumplit kismillióféleképpen készítheted, télen-nyáron, de a kerti sütögetésekhez a legjobban talán a héjastul feldarabolt és megsütött, leggyakrabban steakburgonya néven futó megoldás illik. Ez sem egy bonyolult darab, a siker titka abban rejlik, hogy lehetőleg apró szemű krumplit válassz, vágd félbe, sózd be jó alaposan és némi zsiradék kíséretében mehet is a grillre vagy a sütőbe. 

Krumpli

A krumplit kismillióféleképpen készítheted, télen-nyáron, de a kerti sütögetésekhez a legjobban talán a héjastul feldarabolt és megsütött, leggyakrabban steakburgonya néven futó megoldás illik. Ez sem egy bonyolult darab, a siker titka abban rejlik, hogy lehetőleg apró szemű krumplit válassz, vágd félbe, sózd be jó alaposan és némi zsiradék kíséretében mehet is a grillre vagy a sütőbe. 

Ezt is szeretjük
Fotó: