Nyári rakott krumpli sajttal és fűszerekkel
Dobd fel a szokásos rakott krumplit, és tedd egy kicsit könnyedebbé friss fűszerekkel és sajttal. Gyors és egyszerű fogás.
A rakott krumpli mindig jó ötlet, legyen nyár vagy tél. A hagyományos alapot megbolondíthatod egy kicsit az évszaknak megfelelően.


A nyári változatból ezúttal kimarad a kolbász, és a helyére friss fűszerek lépnek ízesítőnek.
Nyári rakott krumpli
Hozzávalók:
- 1 kg héjában főtt krumpli
- 2 doboz tejföl
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 tojás
- 30 dkg reszelt sajt
- 2 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- őrölt fehérbors
- majoránna
- bazsalikom
A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg, majd karikázd fel. A hagymát kockázd fel, a fokhagymát nyomd át fokhagymaprésen, vagy aprítsd fel. Kevés olajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd dobd rá a fűszereket, és keverd át. A tojásokat is főzd meg keményre, és karikázd fel.
Egy tűzálló tálat olajozz ki, fektess bele egy-két sor krumplit, majd tojást, tedd rá a hagymás keverék felét, szórd meg sajttal és locsold meg tejföllel. Ismételd meg az egészet, de ezúttal a sajt kerüljön legfelülre. Told előmelegített sütőbe, és közepes lángon addig süsd, amíg a sajt meg nem pirul.
OLVASD EL EZT IS!

- egytálétel
- rakott zöldség
Könnyű, nyári rakott zöldség

- cukkini
- egytálétel
Töltött cukkini hús nélkül, sok sajttal

- paradicsom
- egytálétel