Így készül a vastag norvég palacsinta: olvasztott vaj is kerül a tésztájába
A norvég palacsinta vastagabb, mint amit mi megszoktunk, és olvasztott vajon sül.
Az édes, tömény norvég palacsinta tésztája a miénkhez képest sűrű, így a darabok is vastagabbak lesznek. A megszokott módon palacsintasütőben, de olvasztott vajon süsd ki őket. Tálalhatod friss gyümölcsökkel vagy házi lekvárral.
Norvég palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg liszt
- 6 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 1 dl víz
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- vaj a sütéshez
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, és hagyd langyosra hűlni. A tejet langyosítsd meg. Add hozzá a szintén langyos vizet, a tojást, és kézi habverővel keverd egyneműre. Keverd bele a cukrot, a vaníliakivonatot és az olvasztott vajat. A végén fokozatosan, több részletben szitáld bele a lisztet is. Ügyelj rá, hogy ne maradjon csomós.
Egy palacsintasütőt kenj ki vajjal, és melegítsd fel. Merőkanállal ossz el benne egy adag tésztát, és oldalanként egy perc alatt süsd pirosra. Ezt folytasd mindaddig, amíg az összes tészta el nem fogy. Tálald gyümölcsökkel, lekvárral.
Télen különösen jólesnek a skandinávok fogásai: a finn lazacleves sok kaporral fő, és mindenki kétszer szed belőle.
Krémes, finn lazacleves a hideg estékre: a kapor az étel lelke
Ez a krémes halleves garantáltan felmelegít, ráadásul a sok zöldségnek köszönhetően nagyon tartalmas is.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: Sedaeva / Getty Images