A legjobb házi nokedli receptje
A frissen főtt tészta önmagában, illetve valamilyen borzasztó egyszerű feltéttel is isteni.
Ha van egy adag pörkölted vagy legalább néhány tojásod, akkor célszerű nekiállnod a nokedlikészítés egyébként egyszerű műveletének.
Ezt a remek tésztafélét akár levesbetétként is tálalhatod, vagy akár levesbe is főzheted.
Nokedli
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- só ízlés szerint
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
A hozzávalók számából is láthatod, hogy ez a recept nem egy bonyolult dolog, igazából csupán egy kis odafigyelést igényel, meg persze némi konyhai rutint, de azt pár alkalom után megszerzed.
Elsőként üsd egy tálba a tojásokat, majd kezdd el adagolni hozzájuk a lisztet. Ne egyszerre keverd hozzájuk az egészet, hanem apránként, amennyit felvesz, közben néha egy kis sót is adj hozzá, hogy végül a keveréknek egyenletes textúrája és íze legyen. Amikor összeállt gyúrható és vágható masszává, akkor már sínen vagy.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Egy lábasban forralj vizet, tégy bele egy kiskanálnyi sót, majd amikor már lobog a víz, nyújts egy kis vékony hengert a masszából, tedd egy kisméretű vágódeszkára, és vizes késsel vagdosd a vízbe.
Ha pedig van nokedliszaggatód, akkor azzal célszerű dolgoznod. Amikor feljönnek a nokedlik a víz tetejére, akkor készen vannak.
A világ legjobb köretei
Versenyben vannak a nokedli mellett még különböző krumplis fogások is. Nézd meg a képeket!
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- sárgarépa
Hagyományos tyúkhúsleves ráérős délutánokra
- kukorica
- liszt
Eredeti tortillarecept
- élesztő
- kelt tészta