A tökéletes házi gyros receptje
A magyar konyha remekeit a fél világon ismerik, azonban máshol is remekül főznek.
- Kancsár Péter
- 2013.08.26.
-
- címkék
Dia

A gombamód szaporodó keleti büfék jellegzetes berendezési tárgya a gázégő előtt, nyárson forgó, óriási adag hús, azonban nem kell megijedned, ha otthon szeretnéd ugyanezt elkészíteni, kisebb infrastruktúrával, a legalapvetőbb konyhai eszközökkel is mennyei gyrost készíthetsz.
Dia

Nem a kezdő háziasszonyok kedvence a pekingi kacsa, ha azonban már rutinosan mozogsz a konyhában, szeretsz pepecselni, és nyitott vagy a különleges ízekre, akkor ezt az ételt neked találták ki.
Dia

Már időszámításunk kezdetén készítettek a pizzához nagyban hasonlító ételt, azonban világhódító útjára csak a 18. század második felében indult a szinte bármivel megpakolható, lepényszerű finomság, ami mára olyan sikeres lett, hogy másodpercenként 350 szeletet falunk fel belőle világszerte.
Dia

A távol-keleti ételek rendkívül gazdag ízvilággal bírnak, és jellemzően egészségesek is, a thai zöld curry mindezek mellett még fogyaszt is, igazi főnyeremény, érdemes beépítened az étrendedbe.
Dia

Kánikula idején a gazpacho igazi életmentő fogás, nem terheli meg a gyomrod, ízletes, és hűsít is, a spanyolok nemzeti levese nem véletlenül örvend az egész világon óriási népszerűségnek.
Dia

A nemzetközi mezőnybe a görögök legalább egy tucatnyi fogással nevezhetnének, azonban talán a legjobb és legismertebb finomság, mely tőlük származik, a darált hússal töltött-rakott padlizsános egytálétel, a muszaka.
Dia

Mexikóban valaki egyszer, nagyon rég rájött, hogy lisztből vagy kukoricalisztből hogyan kell lepényt készíteni, és azóta az összes nemzeti ételükhöz felhasználják ezt a remek találmányt. A tortilla és a burrito alapja is ez, ahogyan a quesadilláé is, melyben több rétegnyi tészta közé ínycsiklandó húsos vagy vegetáriánus tölteléket tesznek. Próbáld ki ezt is!