Így készül a német krumplisaláta: ecetes, mustáros öntettel és ropogós baconnel tálalják
Az ecetes, mustáros német krumplisalátába ropogós bacon is kerül.
Krumplisaláta ügyben két tábor áll egymással szemben: van, aki a krémes, majonézes változatra esküszik, más jobban szereti a savanykásabb, ecetes változatot. A német krumplisaláta ez utóbbi módszerrel készül, és sok egyéb más finomság is kerül mellé a tálba.
Német krumplisaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg krumpli
- 25 dkg bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál cukor
- 1 csokor snidling
- 0.5 evőkanál dijoni mustár
- 0.5 dl almaecet
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplikat hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára. Amikor megfőttek, szűrd le és hűtsd ki őket. A bacont kockázd fel, és serpenyőben pirítsd meg. A kisült darabokat halászd ki. A visszamaradt zsiradékba tedd bele a cukrot, a mustárt, az ecetet, a sót és a borsot, és melegítsd össze.
Add hozzá a feldarabolt fokhagymát is. Amikor már aranybarna színe van, öntsd az egészet a krumplira, és forgasd össze. Keverd bele a bacont és az apróra vágott snidlinget is. Langyosan tálald.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Sajt is lehet egy finom, laktató saláta alapja.
Kép: haoliang / Getty Images
Még több recept