Így készül a német krumplisaláta: ecetes, mustáros öntettel és ropogós baconnel tálalják

Az ecetes, mustáros német krumplisalátába ropogós bacon is kerül.

Német krumplisaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Krumplisaláta ügyben két tábor áll egymással szemben: van, aki a krémes, majonézes változatra esküszik, más jobban szereti a savanykásabb, ecetes változatot. A német krumplisaláta ez utóbbi módszerrel készül, és sok egyéb más finomság is kerül mellé a tálba.

Német krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg krumpli
  • 25 dkg bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csokor snidling
  • 0.5 evőkanál dijoni mustár
  • 0.5 dl almaecet
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára. Amikor megfőttek, szűrd le és hűtsd ki őket. A bacont kockázd fel, és serpenyőben pirítsd meg. A kisült darabokat halászd ki. A visszamaradt zsiradékba tedd bele a cukrot, a mustárt, az ecetet, a sót és a borsot, és melegítsd össze.

 

Add hozzá a feldarabolt fokhagymát is. Amikor már aranybarna színe van, öntsd az egészet a krumplira, és forgasd össze. Keverd bele a bacont és az apróra vágott snidlinget is. Langyosan tálald.

Sajt is lehet egy finom, laktató saláta alapja.

Isteni sajtsaláta házi majonézzel keverve: minél többféle sajtból készítsd

Az ínycsiklandó sajtsalátát háromféle sajt teszi izgalmassá. Próbáld ki köretként vagy önmagában egy szelet pirítóssal.

Elolvasom

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Kép: haoliang / Getty Images

Ezt is szeretjük