Így készül a német krumplisaláta: ecetes, mustáros öntettel és ropogós baconnel tálalják
Az ecetes, mustáros német krumplisalátába ropogós bacon is kerül.

Krumplisaláta ügyben két tábor áll egymással szemben: van, aki a krémes, majonézes változatra esküszik, más jobban szereti a savanykásabb, ecetes változatot. A német krumplisaláta ez utóbbi módszerrel készül, és sok egyéb más finomság is kerül mellé a tálba.
Német krumplisaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg krumpli
- 25 dkg bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál cukor
- 1 csokor snidling
- 0.5 evőkanál dijoni mustár
- 0.5 dl almaecet
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplikat hámozd meg, kockázd fel, és főzd puhára. Amikor megfőttek, szűrd le és hűtsd ki őket. A bacont kockázd fel, és serpenyőben pirítsd meg. A kisült darabokat halászd ki. A visszamaradt zsiradékba tedd bele a cukrot, a mustárt, az ecetet, a sót és a borsot, és melegítsd össze.
Add hozzá a feldarabolt fokhagymát is. Amikor már aranybarna színe van, öntsd az egészet a krumplira, és forgasd össze. Keverd bele a bacont és az apróra vágott snidlinget is. Langyosan tálald.
Sajt is lehet egy finom, laktató saláta alapja.
Isteni sajtsaláta házi majonézzel keverve: minél többféle sajtból készítsd
Az ínycsiklandó sajtsalátát háromféle sajt teszi izgalmassá. Próbáld ki köretként vagy önmagában egy szelet pirítóssal.
ElolvasomKép: haoliang / Getty Images