Sűrű, selymes négysajtos leves: maradék sajtdarabkákból is isteni
Van néhány sajtdarab a hűtődben? Ne dobd ki, újrahasznosításának nagyszerű módja ez a melengető négysajtos leves.

sajtkremleves-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A négysajtos levest olyan sajtokból készítsd, amilyet éppen találsz otthon. Jó, ha reszelsz bele egy kis füstölt sajtot is, mert az és a márványsajt ad neki igazán karakteres ízt. A krémes állagról a tejszínes krémsajt gondoskodik. Krutont akár otthon is készíthetsz hozzá. 

Négysajtos leves

Hozzávalók:

  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg tejszínes krémsajt
  • 10 dkg márványsajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 db leveskocka
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A sajtokat reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra. A vajat olvaszd fel, és a felaprított vöröshagymát párold rajta üvegesre. Öntsd fel öt-hat deciliter vízzel, majd amikor felforr, add hozzá a leveskockát, majd a sajtokat. Sózd, borsozd, szórd meg őrölt szerecsendióval. Lassú tűzön folyamatosan kevergesd addig, amíg az összes sajt felolvad, és egynemű lesz a leves. Ha már kész, szórd meg felaprított petrezselyemmel. Tálaláskor rakj krutont a levesbe.
A négyféle sajt tésztával tálalva is isteni. Olyan és annyi sajtot teszel bele, amennyit és amilyet csak szeretnél.

Ezt is szeretjük