Fűszeres, narancsos kacsamell: így nem szárad ki, és finom szaftos lesz

Ne csak ünnepeken készíts kacsamellet! A karakteres húshoz igazán jól illik az üdítő narancsszósz.

narancsos-kacsamell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kacsamell nem nagy ördöngösség, naranccsal pedig különösen finom. Az angolok úgy szeretik, ha a hús belseje még rózsaszín, tehát kevesebb ideig sütik. Mások arra esküsznek, ha jól átsül, és ropogós. Melegen, hidegen egyaránt finom. Ne szeleteld fel a sütőből kivéve, legalább 10 percig pihentesd a húst. 

Narancsos kacsamell

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

  • 2 db kacsamell
  • 5 db narancs
  • 2 evőkanál narancslekvár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kacsamellet tisztítsd meg, a szőröket távolítsd el, a bőrét átlósan irdald, azaz vagdosd be. Mindkét oldalát sózd és borsozd be. Helyezd egy serpenyőbe, a bőrös felével lefelé, és közepes lángon, lassan olvaszd ki a zsírját. Rakd át egy tepsibe, tégy köré két narancsot gerezdekre vagy karikákra vágva, és fokhagymát.

 

Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 10-15 percig attól függően, hogy mennyire szeretnéd átsütni. Szeletelés előtt legalább 10 percig pihentesd.

A szafthoz a maradék narancsokat pucold meg, és facsard ki a levüket. A hússzaftot szűrd le, és öntsd egy serpenyőbe. Add hozzá a lekvárt, a narancs levét és a keményítőt, majd forrald össze. 

A ropogós, sült kacsacomb is legalább ilyen fenséges! Fehérborral, gránátalmával nem mindennapi. 

Ezt is szeretjük