Fűszeres, narancsos kacsamell: így nem szárad ki, és finom szaftos lesz
Ne csak ünnepeken készíts kacsamellet! A karakteres húshoz igazán jól illik az üdítő narancsszósz.

- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- A természet ihletet ad (x)

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
A kacsamell nem nagy ördöngösség, naranccsal pedig különösen finom. Az angolok úgy szeretik, ha a hús belseje még rózsaszín, tehát kevesebb ideig sütik. Mások arra esküsznek, ha jól átsül, és ropogós. Melegen, hidegen egyaránt finom. Ne szeleteld fel a sütőből kivéve, legalább 10 percig pihentesd a húst.
Narancsos kacsamell
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz
- 2 db kacsamell
- 5 db narancs
- 2 evőkanál narancslekvár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- só
- bors
Elkészítés:
A kacsamellet tisztítsd meg, a szőröket távolítsd el, a bőrét átlósan irdald, azaz vagdosd be. Mindkét oldalát sózd és borsozd be. Helyezd egy serpenyőbe, a bőrös felével lefelé, és közepes lángon, lassan olvaszd ki a zsírját. Rakd át egy tepsibe, tégy köré két narancsot gerezdekre vagy karikákra vágva, és fokhagymát.
Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 10-15 percig attól függően, hogy mennyire szeretnéd átsütni. Szeletelés előtt legalább 10 percig pihentesd.
A szafthoz a maradék narancsokat pucold meg, és facsard ki a levüket. A hússzaftot szűrd le, és öntsd egy serpenyőbe. Add hozzá a lekvárt, a narancs levét és a keményítőt, majd forrald össze.
A ropogós, sült kacsacomb is legalább ilyen fenséges! Fehérborral, gránátalmával nem mindennapi.
Még több recept